banner564

Karaokçu: Yasa önemli bir adım

“Uygulamada Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası” semineri düzenlendi

Karaokçu: Yasa  önemli bir adım
banner598
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kum Zambakları Projesi işbirliğinde “Uygulamada Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası” semineri düzenlendi.
Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, Av. Süleyman Dolmacı; “Pratikte Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası”; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Fahri Gökçen Taner “Ceza Yasası Açısından Değerlendirme ve Uygulamada Yaşanan Sıkıntılar”; Türkiye Barolar Birliği Hayat Ağacı Projesi Koordinatörü Av. Tülay Bekar ise “Uyuşturucu ile Mücadelede Baro ve Avukatların Rolü”, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Recep Tayfun “Uyuşturucu Mağdurları ile Etkili İletişim”; Dr. Ayşe Zeki “Psikiyatrik Bakış Açısından Bağımlılık” ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası’nın Yasalaşma Süreci ve Yeni Dönem” konularında sunum yaptı.
Seminere, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Kum Zambakları Projesi üyesi avukatlar, psikiyatristler ve konuya ilgi duyan vatandaşlar katıldı.

Karaokçu: Tüzüğü hazırladık
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu seminer öncesi basına yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Yasa uyuşturucuyla mücadele konusunda atılan en önemli adım. Yasa geçtikten sonra oluşturulması gereken iki konu var. Biri; Denetimli Serbestlik Kurulu; bu konuyla ilgili Başbakanlık olarak ilgili kurumlara yazdık. Önümüzdeki haftalarda kurumun oluşumu tamamlanacak. Diğer konu ise bu kurulun çalışma yasasını düzenleyecek tüzüğün hazırlanmasıdır. Biz bu tüzüğü de hazırladık. Tüzük Merkez Mevzuat Dairesi ve Savcılığa geçen hafta gönderildi. Haftaya görüşlerin alınmasının ardından son şeklini vererek Bakanlar Kurulu’na onay için sınacağız. Denetimli Serbestlik Tüzüğü de Bakanlar Kurulu’ndan onaylandıktan sonra artık yasanın uygulanmasına yönelik herhangi yasal bir sıkıntı kalmayacak. Yasanın esas amaç ve hedefi; madde bağımlısı ve kullanıcı kişilerin cezaevine atılmasının engellenmesine yönelik yasa uygulamaya girmiş olacak. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yasanın uygulanabilmesi için tüzüğün geçmesi gerekiyor.”

Şölen bugün başlıyor…
Öte yandan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında düzenlediği “2. Uyuşturucu ile Mücadele Şöleni” bugün başlıyor.
Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Çatalköy ve Tatlısu'da "Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele-Birlikte Başaracağız" sloganıyla gerçekleştirilecek şölen çerçevesinde yarından itibaren 27 Haziran’a kadar birçok etkinlik düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473