banner564

Karar sonrası yıkıldı

Muhasebeci olarak çalıştığı Mustafa Hacıali şirketine ait çekleri çalıp, yüklü miktarda vurgun yapmakla suçlanan Şerife Güler’e 6 yıl hapislik verildi

Karar sonrası yıkıldı
banner598

 Suna ERDEN

Ülkenin en büyük şirketlerinden biri olan Mustafa Hacıali LTD. isimli işyerinde 2014 yılında meydana gelen 4 buçuk milyon TL’lik vurgun olayı ile ilgili yargılanan Şerife Güler, 6 yıl hapse mahkûm edildi. 
Şirkete ait 719 bin 887 TL değerinde 104 çekin sahtelenmesi ile suçlanan şirket muhasebecisi Şerife Güler’in aleyhine getirilen davalardan biri sonuçlandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık,  20 bin 500 TL tutarındaki çeki sahteleyip, sahtekârlıkla para temin ettiği gerekçesiyle 6 yıl hapse mahkûm edildi.
Kararı okuyan Başkan Fadıl Aksun, sanığı suçlu bulup, mahkûm ettiklerini açıkladı. 
Aksun, sanığın işlediği suçların 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti. Başkan Aksun, sanığın işlediği suçların işverenle işçi arasındaki güvenin suiistimal edildiği suçlardan biri olduğunu belirtti. 
Aksun, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, oybirliği ile 6 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. 
Kararın ardından duruşmayı izleyen sanık yakınları karara tepki gösterdi.

Süreç devam edecek
Şirket muhasebecileri Şerife Güler ile Murat Çağıl, 2014 yılında 4 buçuk milyon TL ile 116 bin Euro tutarında vurgun yaptıkları iddiasıyla tutuklanmış, soruşturmanın ardından teminata bağlanmıştı.
Sanıklar yargı aşamasında suçlamaları reddetmişti.
Sanık Güler hakkındaki bir dava dün sonuçlanırken, aleyhine getirilen birçok suçlama ile ilgili duruşmalar devam edecek. Sanık Çağıl’ın da yargılaması devam ederken, her iki sanık hakkında kabarık dava dosyası bulunuyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473