banner564

Yargılanma 45 gün içinde

Kullanımlarındaki kiralık araçta sahtelenmiş resmi evraklar ve damga mühürleri bulunan iki zanlı cezaevine gönderildi

Yargılanma 45 gün içinde
banner598

 Suna ERDEN

Haspolat-Lefkoşa anayolu üzerinde trafik kazası yaptıktan sonra araçlarında yapılan aramada üniversitelere, bakanlıklara ve TC Büyükelçiliği ile Nijerya Büyükelçiliği'ne ait sahte damga mühürleri bulunarak tutuklanan Muhammed Tahir İdris ve Abdülrahman Bello hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Zanlılar Muhammed Tahir İdris ve Abdülrahman Bello dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, zanlıların 3 Ekim saat 01.00 sıralarında Haspolat-Lefkoşa anayolu üzerinde ZPK 686 plakalı araçla trafik kazası yaptığını söyledi.
Polis, kaza yapan araçta arama yapıldığını, arka koltukta KKTC'de faaliyet gösteren çeşitli üniversitelere, bakanlıklara ve TC Büyükelçiliği ile Nijerya Büyükelçiliği'ne ait damga mühürleri bulunup emare olarak alındığını açıkladı.

Önemli itiraflarda bulundu
Polis, Muhammed Tahir İdris’in ifade verip, sahte olduğuna inanılan mühürleri yurtdışından Abdulrahman Bello için KKTC'ye getirdiğini itiraf ettiğini açıkladı.
Zanlı Bello’nun da Lefkoşa'daki evinde tespit edilerek şubeye celp edildiğini kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlıların 45 günü aşmayacak bir şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473