banner564

Karpaz’ı sevindiren gelişme

Ziyamet, Gelincik ve Boltaşlı’dan 165 gence kırsal kesim arsası dağıtıldı

Karpaz’ı sevindiren gelişme
banner598
Yılmaz YAKAR 
Karpaz bölgesinde Ziyamet, Gelincik ve Boltaşlı’dan 165 gence kırsal kesim arsası dağıtıldı.
Hak sahiplerine belgeleri Ziyamet İlkokulu’nda Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun da katıldığı törenle önceki gün akşam verildi.
   Başbakan Hüseyin Özgürgün törende yaptığı konuşmada, köylerde gençlerin toprağına sahip çıkmaları, kök salmaları ve yerleşmeleri düşüncesinde olduklarını söyledi.
   Akıncılar’dan başlattıkları arsa dağıtım projelerini onlarca köyde tamamladıklarını belirten Özgürgün, arsaların gençlerin ev ve aile sahibi olmalarına vesile olacağını kaydetti.
   Başbakan Özgürgün, UBP hükümetlerinin yıllar öncesinde başlattığı, ancak birçok köye ulaşmayan yarım kalmış hizmeti onlarca köye ulaştıracaklarını vurguladı.
   
Rum-Yunan ikilisinin Enosis hayalleri bitmedi
   Kıbrıs konusundaki endişelere değinen Başbakan Özgürgün, Cenevre zirvesinden bir anlaşma çıkmasını ümit ettiğini belirterek, ancak Rum-Yunan ikilisinin Enosis hayalleri ve KKTC toprakları üzerindeki emellerinin bitmediğini söyledi. 

Evren: UBP yatırımlara devam edecek
   İçişleri Bakanı Kutlu Evren, hükümete geldiklerinde Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, ülkenin dört bir tarafında gençlerin köylerine ve köklerine sahip çıkmalarını sağlamak üzere kırsal kesim arsa projesi başlatılması yönünde talimat verdiğini belirterek, bu çerçevede 26 köyde bu çalışmayı tamamladıklarını, 25 köyde ise devam ettiğini, 50 köyün ise çalışmalarına başlandığını belirtti.
   Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı da, Ziyamet. Gelincik ve Boltaşlı köylerinde yıllar sonra ilk kez kırsal kesim arsası verildiğini belirterek, tüm hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474