banner564

Katil nerede?

Cinayete kurban giden Hasan Işık Özgöçmen için Atatürk meslek Lisesi’nde tören düzenlendi, öğretmen arkadaşları ve öğrenciler yaşananlara isyan etti:

Katil nerede?
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK-Ömer KADİROĞLU

   İskele bölgesinde önceki gün ormanlık alanda cesedi bulunan ve cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Lise öğretmeni ve seramik sanatçısı 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen dün düzenlenen törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 
   Özgöçmen için ilk tören görev yaptığı Atatürk Meslek Lisesi’nde düzenlendi. Buradaki törene katılan meslektaşları üzüntülerini dile getirirken, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, ülkede ciddi bir güvensizliğin hâkim olduğunu ifade etti. Okuldaki törenin ardından Özgöçmen, Çayönü Köyü’nde toprağa verildi. 
   Cenaze törenine katılanlar, katillerin en kısa sürede bulunup adalete teslim edilmesini istedi.

Eylem: Suçlar attı
Şimdilik faili meçhul bir cinayete kurban giden Özgöçmen için dün görev yaptığı Atatürk Meslek Lisesi’nde tören düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törene meslektaşları, öğrencileri, yakınları ve birçok seramik sanatçısı katıldı. Saygı duruşu ile saat 11.00’da başlayan törende konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, ülkede ciddi bir güvensizliğin hâkim olduğunu ifade etti.
Ülkede soygun, darp, taciz, cinayet gibi suçların artarak devam ettiğine dikkat çeken Eylem, yaşanan bu tür olaylara etkili ve yeterli önlemler alınamadığını söyledi. 
Eylem bu tür olayların artık son bulmasını ümit ettiğini ifade ederek Özgöçmen’in sevenleri ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Dündar: Çok iyi bir insandı
Atatürk Meslek Lisesi öğretmeni ve Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği Asbaşkanı Nergül Gezer Dündar da yaptığı konuşmada Hasan Işık Özgöçmen’in son derece samimi ve çalışkan bir kişi olduğunu ifade etti.
Özgöçmen ile 25 yıl çalıştıklarını ifade eden Dündar, Özgöçmen’in ardından yapılacak tek şeyin üretmek, yaptıklarını korumak ve her zaman onu hatırlamak olacağını söyledi. 

Bolat: Unutulmayacak
Atatürk Meslek Lisesi Baş Muavini Tuna Bolat ise sanatçı kimliği ile bilinen ve çalışmaları herkes tarafından bilinen Hasan Işık Özgöçmen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduğunu dile getirdi.

Hepimiz çok üzüldük
Mesleki Teknik öğretim dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın da yaşanan olay karşısında son derece üzgün olduğunu belirtti. Hocanın, Özgöçmen’in Mesleki Teknik öğretime de çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek herkese baş sağlığı dileyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Erdoğa: Söyleyecek söz yok
Atatürk Meslek Lisesi eski Müdürü ve Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Aktan Erdoğa da, Özgöçmen ile üç yıl çalışma fırsatı bulduğunu ancak yaşanan olay karşısında söyleyecek söz bulamadığını ifade etti.
Erdoğa, ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan biran önce kurtulmasını ümit ettiğini söyledi. Erdoğa “Tüm Atatürk Meslek Lisesi ailesinin, ülkenin ve eğitim camiasının başı sağ olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Katili bulunsun
Atatürk Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen törenin ardından Özgöçmen’in cenazesi toprağa verilmek üzere köyü Çayönü’ne götürüldü. Çayönü Camisi’nde düzenlenen törene ailesi, yakınları ve sevenlerinin katıldı. Özgöçmen’in vahşice katledilmesinin derin üzüntüsünü yaşayan arkadaşları, “Kimseye en ufak zararı olmayan çok iyi bir insanı kaybettik. İnşallah katil ya da katilleri en kısa sürede bulunarak adalet önünde hesap verir” şeklinde konuştu.
Talihsiz adamın cenazesi Çayönü Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Ölüm nedeni boğulma
Öte yandan cenaze töreni öncesinde Hasan Işık Özgöçmen’in cesedi üzerinde Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde otopsi yapıldı. Yapılan otopsi sonucunda Özgöçmen’in ölüm sebebinin, “bağla (kemer ile) boğma sonucu solunum yollarının kapanması ve gelişen asfiksi (havasızlık)” neticesinde olduğu tespit edildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474