banner564

Kazanmak için fırsat var

Yılın ilk 7 ayında Kıbrıslı Rumlar kuzeyde 11 milyon, Kıbrıslı Türkler güneyde 9 milyon Euro harcadı

Kazanmak için fırsat var
banner598

 Kıbrıslı Rumların, 2019’un Ocak-Temmuz döneminde Kuzey Kıbrıs’ta kredi kartı ile 11 milyon 76 bin Euro harcadıkları bildirildi. Buna karşın Kıbrıslı Türklerin yine kredi kartıyla güneydeki 7 aylık harcaması 9 milyon 64 bin Euro oldu.
   Rumların kuzeyde daha çok akaryakıt alımı için para harcadığını belirten iş çevreleri, bu sayede devletin yüzde 70’lere varan oranlarda gelir sağladığına dikkat çekti. Akaryakıt için kuzeye geçen Rumların son zamanlarda sebze-meyve, sigara ve içki alımlarının da arttığı, kuaförler ve dişçilerin de hatırı sayılır miktarda Rum müşteri edindiği kaydedildi.

Ne kadar harcadılar?

   JCC şirketi tarafından yayımlanan verilere göre; Rumların geçtiğimiz Temmuz ayında yerel kartlarla yaptıkları alışverişlerde yüzde 16, Ocak-Temmuz döneminde ise yüzde 20 artış meydana geldi.
   “Türk kredi kartları” tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında Güney Kıbrıs’ta 1,52 milyon Euro, 2019 yılının ilk yedi ayında ise 9,64 milyon Euro harcandığını belirten Rum kaynakları, Kıbrıslı Rumların ise geçtiğimiz Temmuz ayında Kuzey Kıbrıs’ta 1,94 milyon Euro, Ocak-Temmuz döneminde ise 11 milyon 76 bin Euro harcadıklarını ifade etti.
   Kıbrıslı Rumların kredi kartlarıyla geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye’de 637 bin 301 Euro, Ocak-Temmuz döneminde ise 3 milyon 18 bin Euro harcadıkları kaydedildi.
   Kıbrıslı Rumların kuzeyde harcadıkları paranın son bir yıl içinde arttığına dikkat çeken iş çevreleri, bunun daha fazla akaryakıt satışlarından kaynaklandığını belirtti. İş çevreleri, sınır kapılarında geçişlerin kolaylaştırılması halinde ticaretin daha da artacağına dikkat çekiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474