banner564

Kendinden emin

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocas “Müzakereler başladığında garantilerin kaldırılması masada olacak” dedi

Kendinden emin
banner598

   Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas, Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeleri değerlendirirken “müzakereler yeniden başladığında, garantilerin kaldırılması masada olacak” dedi. 

  Kocas, “Sto Kokkino” (Kırmızıda) isimli radyoya verdiği mülakatta, “BM Genel Sekreteri’nin Crans Montana’daki müzakereler sırasında, Garanti ve İttifak Anlaşmaları’nı modası geçmiş diye niteleyip uygulanmasının veya idamesinin istenemeyeceğini söylemesi büyük olaydır” ifadesini kullandı.
   “Uluslararası toplum Kıbrıs sorununun istila ve işgal sorunu olduğunu unutmaya yüz tutmuşken, yeniden müzakere masasına geldiğini ve gidemeyeceğini” iddia eden Kocas, “bütün taraflar uzlaştığı zaman yeniden başlayacak müzakerelerde garantiler ve sözde ‘ittifak’ masada olacak” dedi.

Lute’nin atanması

   Bu arada Lute’un Kıbrıs Danışmanlığı görevine atanması daha resmîleşmeden Vatandaşlar İttifakı ve Ekologlar’ın, peşinen “Ulusal Konsey” ve hatta “Pan Etnik Konferans” talep ettiği belirtildi.
   Habere göre, “Anastasiadis hükümetinin, kendisini, gelişmelerin peşinden koşar bulacağı” öngörüsünde bulunan Vatandaşlar İttifakı, Rum Ulusal Konseyi’nin “Türk projelerini ve Rum tarafının caydırıcı eylem planını” görüşmek üzere toplantıya çağrılmasını istedi. İttifak tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs sorununun gidişatının ve Türk hedeflerinin değerlendirilmesi için Yunanistan’la ortaklaşa “Pan Etnik Konferans” düzenlenmesi talep edildi. 
   Ekologlar ise “tavrı ile Kıbrıs prosedürünü dondurmakla” suçladığı Ankara’yı kimsenin kınamadığından yakındı. Gelişmelerin Kıbrıs sorununda yarattığı hareketliliğin müzakerelerin yeniden başlamasını gündeme getireceği öngörüsünde bulunan Ekologlar, Anastasiadis’ten, “Maddeleri Kıbrıslı Rumlar açısından olumsuz olan Guterres Çerçevesi’ tuzağına düşmemesini ve dikkatli olmasını istedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473