banner564

Kenevir bahçesi pahalıya patladı

İşletmelerinde 77 kök hintkeneviri bitkisi bulunarak tutuklanan amca ile yeğen 980 bin TL teminat şartına bağlandı

Kenevir bahçesi pahalıya patladı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   İskele’de Anfora Ticaret Merkezi’nin arka kısmını hintkeneviri imalathanesine döndüren Erhan Kara ile Salih Kara hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
   İşyerinde kenevir yetiştirip, imalatını yapan iki zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı.  Zanlılar toplam 980 bin TL’lik teminata bağlandı.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Hasan Derman, 29 Ekin 2018 tarihinde zanlı Erhan Kara’nın İskele’de Anfora Ticaret Merkezi’nde bulunan tesisi içerisinde, uyuşturucu madde olan hintkeneviri bitkisi ziraati yaptığı bilgisini aldıklarını ve tesise operasyon düzenlediklerini söyledi. 
   Zanlılar Erhan Kara ile Salih Kara’nın tesis içerisinde tespit edildiğini ve yapılan arama sonucunda boyları 15 ile 65 cm arasında değilen 77 kök hintkeneviri bitki ile hintkeneviri ziraatında kullanılan ilaç, fan ve bazı araçların bulunduğunu kaydeden polis, bulunan maddelere emare olarak el konulduğunu söyledi. 
   Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Derman, zanlıların teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 
   Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların 300’er biner TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi,  KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi ve haftada 5 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunmaları şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 
   Yargıç ayrıca zanlı Erhan Kara’nın 50 bin, zanlı Salih Kara’nın 30 bin TL nakdi kefalet ödemesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474