banner564

Kıbrıs geleneği

Dr. Küçük ve Rauf Denktaş’a yaptıkları gibi, nazar değmesin diye Akıncı’yı da zeytin dalı ile tütsülediler

Kıbrıs geleneği
banner598
Yılmaz YAKAR
   Kuzey Kıbrıs’ın güzel köylerinden biri olan Bağlıköy’de düzenlenen ‘Eko gün’ etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı’yı ‘nazar değmesin’ diye zeytin dalı ile tütsülediler.
   Kıbrıslı Türklerin bu geleneği, Dr. Fazıl Küçük’ün liderlik dönemi ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın çetin mücadele yıllarından başlayıp, günümüzde Akıncı ile devam etmesi köylüleri mutlu etti.
Bağlıköy’deki etkinliğe; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, CTP Milletvekili Hüseyin Erçal ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da katıldı.
Köy meydanında gerçekleştirilen açılış töreninde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yakasına zeytin dalı takılırken, konuklara golifa ikram edildi. Yağmurun altında gerçekleştirilen açılış töreninde flüt dinletileri de yer aldı.

Akıncı: En son şikayet edilecek şey yağmur
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, organizasyonda sıkıntı yaşansa da Kıbrıs’ta en son şikayet edilecek şeyin yağmur olduğunu dile getirerek, bereketli bir günde etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gönülden bağlı kişiler sayesinde Bağlıköy’ün başka bir çehreye büründüğünü ve daha bir anlam kazandığını belirterek, bu kişilerin başında da dernek başkanı Perihan Aziz’in geldiğini kaydetti. Akıncı, bağlılık sayesinde Bağlıköy’ün bir o kadar daha güzelleşeceğini ve ileriye gideceğini belirtti.
   Cumhurbaşkanı Akıncı, Bağlıköy’deki eko köy etkinlikleriyle iç turizmin canlanacağını, kültürel anlamda yer edineceğini ifade etti.
Etkinlikte; Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Bağlıköy Muhtarı Coşkun Ersev, Bağlıköy Eko Tuizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Perihan Aziz, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Tamer Kerimoğlu da birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474