banner564

Kıbrıs iyi Pazar

Polisin Lefkoşa’da gerçekleştirdiği operasyonda 2 kilo uyuşturucuyla yakalanan 2 Nijeryalı’nın, 9 aylık sürede çok kişiye satış yaptığı ortaya çıktı

Kıbrıs iyi Pazar
banner598

Suna ERDEN

Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda 2 kiloya yakın uyuşturucuyla tutuklanan Nijeryalı Onyekachi Kingsley Okeke ve Marcel Chibuzor Agbo’nun ilk kez 16 Mart 2023 tarihinde ülkeye geldikleri, bir eğitim merkezine kayıt alıp, öğrenci izni aldıkları ancak okula devam etmedikleri ortaya çıktı. Zanlıların uyuşturucu ticareti yapmak için ülkeye geldiği, yakalanmadan önce bir günde 10 gram hintkeneviri sattıkları açıklandı.
Zanlılar dün mahkemeye çıkarılırken, polis soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, tutuklu yargı talep etti. 
Mahkemede olguları aktaran polis, 30 Aralık 2023 tarihinde Cürümleri Önleme Şubesi'nin, Hamitköy bölgesi Ahmet Sami Topcan Sokak’ta gerçekleştirildiği operasyon sırasında Onyekachi Okeke’nin kaçmaya çalıştığı esnada makul kuvvet kullanılarak etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Polis, tutuklanan zanlı Okeke’nin tasarrufunda satışa hazır vaziyette 29 paket halinde yaklaşık 30 gram ağırlığında hintkeneviri ile uyuşturucu satışından elde edilen 5 bin TL nakit para bulunarak emare alındığını söyledi.  
Polis, akabinde Okeke ve Agbo ’nun Gönyeli’de birlikte kaldıkları apartman dairesinde arama yapıldığını belirtti. 

Hassas teraziler de bulundu
Polis memuru, yapılan aramada 2 kilo gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan üç adet hassas terazi bulunarak emare alındığını belirtti.
Polis memuru, zanlıların 3 kez mahkemeye çıkarılarak, haklarında 16 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada uyuşturucu maddeleri 29 Aralık 2023 tarihinde Gönyeli’de aranan bir şahıstan aldıklarını ve 10 gramını Lefkoşa’da birçok şahsa sattıklarını tespit ettiklerini açıkladı. Polis memuru, Onyekachi Kingsley Okeke’nin yakalandığını anda üzerinde bulunan 5 bin TL paranın da uyuşturucu satışından elde edildiğini tespit ettiklerini kaydetti.

Bir günde 10 gram sattılar
Polis, zanlıların aleyhlerine getirilen bir kilo 798 gram uyuşturucu alma ve tasarrufu, 10 gram hintkenevirini satma davalarını kabul etmediklerini açıkladı. 
Polis, zanlıların ilk kez 16 Mart 2023 tarihinde ülkeye geldiklerini, bir eğitim merkezine kayıt yaptırdıklarını ve öğrenci izni aldıklarını söyledi. Polis, zanlıların 9 ay gibi bir süre içerisinde ülkede ciddi miktarda satış amaçlı uyuşturucu tasarruf ettiklerini, yargılanmaları halinde uzun süre hapis cezası almalarının kuvvetle muhtemel olduğunu belirtti. Polis memuru, zanlıların tutuklu yargılanmalarını talep etti.
Mahkeme, zanlıların 75 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Volkan Bey
Volkan Bey - 4 ay Önce

KKTC nin basina bella. Biliyormusunuz, Nigerya, Lagos sehri 'dunyanin ilk 20 en tehlikeli' sehiri oldugunu ? Biliyormusunuz, 1000 tane Nijeryali birlik olursa, KKTC de katliam baslayacak? Biliyormusunuz Nijeryali kokenli kiliseler aralarinda Turklere karsi birlik olusturacak? BILIYORSUNUZ DA ISINIZE GELMIYOR DIMI ?

ABDI KELES
ABDI KELES - 4 ay Önce

KKTC cok guzel bir memleket. (Rahatca uyusturucu satiyoruz, karapara akliyoruz,her turlu pisligi yapiyoruz. Burdan daha guzel bir ulke bulamayiz. Biz gidersek baskalari yerimizi doldurur.) Iste bunlarin dusuncesi bu.......

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473