banner564

Kıbrıs’ın toprağı bereketli!

Bademliköy’den sonra Lefkoşa’da Hint keneviri tarlası ortaya çıkarıldı

Kıbrıs’ın toprağı bereketli!
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefke’ye bağlı Bademliköy’deki ormanlık alanda geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Hintkeneviri ekili tarlanın bir benzerine de Lefkoşa’da rastlandı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri önceki gün Lefkoşa’da dün düzenlediği operasyonda bir evin bahçesinde ekili vaziyette 62 kök hintkeneviri bitkisi buldu. Polis olayla ilgili, Tammy Samantha Benjamin, Chaudhry Yaris Nasim Mehr ve Zaman Gull Butt’u gözaltına aldı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 2 Haziran saat 13.00-13.50 sıralarında Tammy Samantha Benjamin, Chaudhry Yaris Nasim Mehr ve Zaman Gull Butt’un evlerinde arama gerçekleştirildiğini söyledi. 

Çiçek saksılarına Hintkeneviri ekmişler…
Polis, gerçekleştirilen aramada zanlı Benjamin ve Mehr’e ait bahçe içerisinde saksılarda ekili vaziyette boyları 7 ile 35 cm boyutunda olan toplam 62 kök hintkeneviri bitkisi bulunarak emare yapıldığını belirtti. 
Polis, tutuklanan zanlılardan temin edilen gönüllü ifadelerinde uyuşturucu bitkileri zanlı Butt’un 14 Mayıs tarihinde yurtdışından getirdiği ve birlikte ektiklerinin tespit edildiğini ifade etti. 
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu, zanlı Zaman Gull Butt’un ise ülkemize yasa dışı yollardan giriş yaptığının tespit edildiğini belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talep edilen süreyi onayladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474