banner564

“Kılı kırk yarıyoruz”

Güzelyurt’taki kongrede konuşan Erhürman, “Göğsümüzü gere gere söyleyebiliriz ki hükümet dönemimizde alnımızda tek bir kara leke yoktur” dedi

“Kılı kırk yarıyoruz”
banner598

 Güzelyurt İlçesi 26. Olağan Kongresi’nde hükümet icraatlarına değinen Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Göğsümüzü gere gere söyleyebiliriz ki hükümet dönemimizde alnımızda tek bir kara leke yoktur. Kılı kırk yarıyoruz ve 14 aydır adalet, üretim ve hizmet için çalışıyoruz” dedi.

Yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İlçe kongreleri devam ediyor.
“Barışa, Eşitliğe, Demokrasiye, Adalete, Üretime, Emeğe, Özgürlüğe, Gençlere, Farklılıklara, Katılıma, Dayanışmaya, Doğaya Sahip Çıkıyoruz!” konseptiyle hazırlanılan Güzelyurt İlçesi 26. Olağan Kongresi önceki akşam AKM’de gerçekleştirildi.


Doğan Şahali güven tazeledi
İlçe başkanı ile yönetim ve disiplin kurullarının belirlendiği kongrede, mevcut İlçe Başkanı Doğan Şahali yeniden göreve getirildi.
Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın da katıldığı kongrede Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları yer aldı.
Kongrede, Başbakan ve Genel Başkan Tufan Erhürman, Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Güzelyurt Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Örgütleri Sorumlusu Sami Solyalı konuşma yaptı.
Solyalı, “CTP bu ülkede barış için, emeğin değeri için, özgürlük için ve bu ülkeyi yönetmek için yoluna yılmadan devam ediyor. Daha çok yolumuz var. CTP’liler bu ülkenin kaderine yön verme noktasına gelmiştir. Partimiz bugün artık şikayet etme noktasında değil ülkemize şekil verme noktasındadır” dedi.

Erhürman: Siyasete yön veren parti
Başbakan ve Genel Başkan Tufan Erhürman ise, 48 yıllık parti tarihine değinerek, “ülkenin en eski partisi olan CTP’nin iktidarda değil muhalefette olduğunda bile bu ülkenin siyasetine, geleceğine yön veren bir parti” olduğunu belirtti.
Her bir bireyinin ağır bedeller ödeyerek, tırnaklarıyla kazıya kazıya CTP’yi bugünlere getirdiğini söyleyen Erhürman, “CTP rüzgar nereden eserse essin savrulmalar yaşayacak bir parti değildir. Bizi anlatmak için birbirimizden başka kimsemiz yok” dedi.
Hükümet icraatları hakkında da bilgi veren Erhürman, bu hükümetin on yıllardır başarılamayan şeyleri başardığını, tüm mali imkansızlıklara rağmen Güzelyurt’a yerel kaynaklardan su götürdüklerini, Kalkanlı Yaşam Evi’ni hizmete sunduklarını, yılan hikâyesine dönen Güzelyurt-Lefke yolunun Doğancı’ya kadar olan kısmının tamamlandığını, Doğancı’dan Lefke’ye kadar olan kısımda da kamulaştırma sorununun çözüldüğünü, Güzelyurt’ta artık acil servisin hizmette olduğunu belirtti.
Erhürman, “Göğsümüzü gere gere söyleyebiliriz ki hükümet dönemimizde alnımızda tek bir kara leke yoktur. Kılı kırk yarıyoruz ve 14 aydır adalet, üretim ve hizmet için çalışıyoruz” dedi.

Şahali: CTP bir ailedir
Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali de yaptığı konuşmada, “CTP’nin bugünlere sarı ve sapsarı karıncalar sayesinde geldiğini” belirtti.
Şahali duygusal konuşmasında CTP’nin bir aile olduğunu, aile bağlarının güçlü olduğunu ve buna sahip çıkmanın çok önemli olduğunu belirtti.
Salondaki kalabalığa bakıp gurur duyduğunu ifade eden Şahali, karşısında gördüğü ‘sapsarı karıncaların’ başarılarına değindi.

Yönetim ve disiplin kurulları belirlendi
Kongreye sunulan yönetim ve disiplin kurulları da oybirliği ile onaylandı.
Buna göre ilçe yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:
“Cemal Türkler, Eray Erdenay, Erkan Borat, Kemal Köymen, Mehmet Kim, Nuriye Ertürk, Sami Solyalı, Suzan Kısaoğlu, Vasfi Candan, Zühre Civa.”
Disiplin kurulu ise şu isimlerden oluştu:
“Mehmet Erçıkan, Yakup Sarıyer, Düriye Koryürek, Hasan Kestigül, Ramazan Aslan.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474