banner564

Kilit yarın açılacak

Yenierenköy Belediyesi çalışanlarına 2 aylık maaş verilecek

Kilit yarın açılacak
banner598
Çiğdem AYDIN
Yenierenköy Belediyesi’nde uzun bir süreden beridir yaşanan maaş krizinden dolayı Belediye Emekçiler Sendikası’nın kapıya vurduğu kilit, yarın açılıyor. Çalışanların dört aylık maaş alacaklarının birikmesi nedeniyle 15 Mayıs tarihinde Belediye Emekçileri Sendikası’nın kapısına kilit vurduğu Yenierenköy Belediyesi’ne yönelik hükümet nihayet bir adım attı. Salı günü toplanan Bakanlar Kurulu’nda konu gündeme geldi. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre yarına kadar çalışanların iki maaş alacakları devlet tarafından ödenecek. Birkaç gün içerisinde de geri kalan iki maaşın ödeneceği garantisi verildi.

Devlet belediyeden hizmet satın alacak
Belediyenin gelirlerinin giderlerinden az olması nedeniyle benzer sıkıntıya düşmemesi için devletin Yenierenköy Belediyesi’nden hizmet satın alması üzerinde bir modelin çalıştırılacağı, böylelikle de çalışanların maaşların devlet tarafından dolaylı olarak karşılanacağı ifade edildi. 

7 çalışan emekli edilecek 
Yenierenköy Belediyesi’nde 7 çalışanın emeklilik zamanlarının geldiği ve bu çalışanların da emeklilik ikramiyelerin ödenmesi yoluyla personel yükünün de azaltılacağı edinilen bilgiler arasında.

Sendika ve çalışanlar bir araya geliyor 
Bu arada belediyede çalışan 119 kişinin örgütlü olduğu Belediye Emekçileri Sendikası hükümetin ürettiği kararı bugün belediye çalışanları ile masaya yatıracak. 
BES Başkanı Mustafa Yalınkaya Diyalog’a yaptığı açıklamada çalışanlarla bir araya gelerek konuyu değerlendireceklerini ifade etti. Yalınkaya, çalışanların onay vermesiyle yarın belediyenin açılacağı ve çalışanların da maaşlarını alacakları kaydetti. 

Başkan Kadı doğruladı 
CTP’li Mesut Yıkıcı’nın başkanlık görevinden istifa etmesi sonrasında başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Kadı, UBP’den kendisine iki maaşın ödeneceğine yönelik bilgi verildiğini söyledi. “Biz sendikayı bekliyoruz, eylemi kaldırma kararı üretilirse maaşlar ödenecek ve belediye yeniden çalışacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473