banner564

‘Kim olduğu biliniyor’

Silahlı saldırıya uğrayan Retro’nun genç patronu Gamze Yücel, hedefin korumalar olduğunu iddia etti

‘Kim olduğu biliniyor’
banner598
Teoman TURAN
Girne’de faaliyet gösteren Retro Bar’ın 3 korumasını silahla tarayan şahsın, kamera kayıtlarında tespit edildiği ve polis tarafından arandığı bildirildi. Bu arada Diyalog’a konuşan bar işletmecisi Gamze Yücel “Bu saldırı korumalarımıza yöneliktir. Faaliyetlerimizi olumsuz yönde etkilemesi söz konusu değildir” dedi.
   Önümüzdeki günlerde üçüncü barın hizmete gireceğini söyleyen Yücel “silahlı saldırıyı kimin gerçekleştirdiği kamera kayıtlarında vardır ve polis tarafından biliniyor” dedi.
   Gamze Yücel, kurşunlama olayını gerçekleştirenin daha önce yine işyerine alınmadığı gerekçesiyle ortalığı birbirine katan M.C.Ç. isimli şahsın olduğunu ileri sürdü. Sözkonusu kişinin Retro Bar’daki güvenlik görevlilerine husumeti olmasından dolayı saldırdığını öne süren Gamze Yücel,  “Aralarındaki husumeti bildiğimiz için daha önceki güvenlik görevlilerini işten çıkarıldı. Son yaşadığımız olayda hiç suçu günahı olmayan 3 arkadaşımız yaralandı” dedi.

“Masum çocukları vurdu”
Gamze Yücel konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Retro Bar’a daha önce kapıdaki güvenlik görevlilerine içeri alınmadığı gerekçesiyle satırla saldırı olmuştu.  Güvenlikler kendilerini içeri almadıkları için aralarında husumet çıkardılar.  Saldırıyı gerçekleştiren kişi bir süre içeride yattı. Çıkar çıkmaz yeniden mekana değil güvenliklere tehditlerde bulunmaya başladı. Kapıdaki görevlileri eski güvenlikler zannetti.  Masum çocukları vurdular. Eski güvenliklerle alakası olmayan masum insanları vurdular. Eski güvenliklerle aralarındaki husumetten dolayı oldu bu olay.  Adeta güvenlikler arasında bir savaş yaşanıyor. Mekanla hiçbir alakası yok. Bizlerle problemleri yok.”

“Mekan programlarına devam ediyor”
  Gamze Yücel, olayla ilgili sosyal medyadan ise şunları paylaştı:
   “Dün akşam mekanımız da yaşanan talihsiz olay dan dolayı öncelikle çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Arayıp soran arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz. Herkese tek tek dönemedik onun için buradan yazıyorum. Mekanımızla ilgili hiç bir sıkıntı yoktur. Konunun da ne bizimle ne de mekanımız la bir alakası var. Bugünden itibaren aynı şekilde programlarımıza devam ettiğimizi duyurmak istedik.”

Yaralıların durumları iyiye gidiyor
   Öte yandan Retro Bar önünde dün sabaha yakın yaşanan silahlı saldırı olayında yaralanan 34 yaşındaki Muhammed Salgar, 24 yaşındaki Mesut Çelik ve 33 yaşındaki Mehmet Ali Çelik’in Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesindeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.
Hayati tehlikeleri bulunmayan yaralıların, Retro Bar’da güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473