banner564

Kırdı, döktü

Epilepsi nöbeti geçirdiği için hastaneye kaldırılan Zehni Kızılkurt ambulanstaki birçok tıbbı alete zarar verdi

Kırdı, döktü
banner598

 Suna ERDEN

Epilepsi nöbeti geçirdiği için ambulans ile Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen Zehni Kızılkurt, ortalığı birbirine kattı. 
Ambulansta sinir krizi geçiren zanlı, birçok tıbbı alete kırıp, koparıp zarar verdi. 
Tedavisinin ardından gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının tahmini olarak 5 bin TL’lik hasar verdiği belirtilirken, kesin zararın yapılacak incelemeden sonra netleşeceği kaydedildi. 
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Zehni Kızılkurt’un 1 Şubat 2019 tarihinde saat 21.15 sıralarında epilepsi nöbeti geçirdiğinin, 112 Acil Servis’e haber verilmesi üzerine, Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ait ambulansın hastanın evine gittiğini söyledi. 

Ambulansta terör estirdi
Polis, zanlının ambulansa alındığını, hastaneye gidiş yolunda aniden öfkelenip solunum aspiratörünün şarj soketi ve şarj kablosunun giriş yeri,şok ve kalp ritmini ölçen cihazın giriş soketini, elektrik şarj soket girişini, ritim ölçme hasta bağlantı kabloları ile ambulans içerisinde monteli olarak bulunan küçük çöp bidonu kırmak ve çekip koparmak sureti ile hasar verdiğini açıkladı.
Zanlının tahmini 5 bin TL maddi hasar verdiğini kaydeden polis, yapılan şikayet üzerine tutuklandığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. 
Polis, zanlının hasar vermiş olduğu aracın teknik donanımlı bir araç olmasından dolayı yetkili serviste hasar  tesbiti yapılacağını, zanlının pasaportundaki çalışma iznine iptal mührü vurulmuş olmasından dolayı şu andaki yasal statüsünün araştırılması için 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474