banner564

Kış için önlem alındı

Sucuoğlu, Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ndeki sıcak su sorununa köklü çözüm sağlandığını söyledi

Kış için önlem alındı
banner598
Raif UZKAN 
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin iki yıldır devam eden sıcak su sorununa köklü çözüm üreterek son verdiklerini söyledi. 
Bakan Sucuoğlu, 17 yıldır hastanenin yükünü çeken tek trafo nedeni ile yaşanan düşük voltaj sorununun 2 Eylül itibarı ile sona erdiğini, 3 ay süren yoğun çalışmanın ardından kış ayları gelmeden sıcak ve soğuk su sorununu çözdüklerini, hastanenin tüm borularının yenilendiğini belirtti. Hastanenin eski su borularının, artık yıprandığını ve işlevselliğini kaybettiğini vurgulayan Sucuoğlu, sorunun kökten çözümlenmesi için tüm boru ve tesisatın yenilendiğini söyledi. Hastanenin bazı servislerinde soğuk su sorunu yaşandığını ifade eden Sucuoğlu, bugünden itibaren hem sıcak hem de soğuk su ile ilgili bir sorun kalmadığını kaydetti. 

Sucuoğlu: Hasta taşımadaki sıkıntılar hafifleyecek
Öte yandan, diyaliz hastalarının evlerinden hastanelere taşınması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından KKTC’ye hibe edilen 2’si asansörlü 5 minibüs, dün hastane başhekimlerine teslim edildi. Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen Ford Transit marka araçların teslim törenine, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun yanı sıra Girne Akçiçek, Cengiz Topel, Mağusa ve Lefkoşa BNDH başhekimleri ile bakanlık yetkilileri katıldı.

“Sıkıntılar hafifleyecek”
Bakan Sucuoğlu yaptığı konuşmada, 2 hafta önce TC’nin Lefkoşa’daki elçiliği vasıtasıyla verdiği ve diyaliz hastalarının taşınması için kullanılacak araçların evden hastaneye hasta taşımadaki sıkıntıları hafifleteceğini söyledi.

330 diyaliz hastası
Ülkede 330 diyaliz hastasının bulunduğunu ve her geçen gün bu sayının arttığını dile getiren Sucuoğlu, özellikle kendi imkânlarıyla hastanelere gitmeye çalışan hastaların belli sorunlar yaşadığını, bu sıkıntıların devlet eliyle ortadan kaldırılmak istendiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 07:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473