banner564

Merit’te görev değişimi

Reha Arar 17 yıldan beri yürüttüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Hanzade Özbaş’a devretti

Merit’te görev değişimi
banner598
 Net Holding A.Ş.’nin iştiraki olan Merit Otelleri’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Hanzade Özbaş getirildi.
   Yapılan açıklamada, 17 yıldan beri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Reha Arar’ın emekliye ayrıldığı, ancak Yönetim Kurulu üyeliğinin devam edeceği belirtildi.
   Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına ve turizminin gelişmesine önemli katkılarda bulunan Reha Arar, emekliye ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi:
   “Merit bayrağını bu noktaya kadar başta Sayın Besim Tibuk ve ailesinin yardım ve desteğiyle getirdim. 27 yıldır bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Bu süre zarfında bana destek olan tüm yöneticilerime ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. Görevimi Hanzade Özbaş’a gönül rahatlığıyla devrediyorum. Eminim kendisi benden daha iyi ve başarılı şekilde Merit ruhunu devam ettirecek ve başta KKTC olmak üzere Merit’in dünyaya yayılımını arttıracak, kalitesini yükseltecektir. Bu düşünceyle huzur içinde bu görevi devrediyorum.” 
   Merit Otelleri’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş da Gazimağusa ve Lefkoşa’da birer, Girne’de 4 adet olmak KKTC’de toplam 6 otel işlettiklerini hatırlatarak şunları söyledi:
    “Yaklaşık 3 bin yatak kapasitesi ve yüzde 36’ya varan pazar payıyla adanın lider otel işletmecisi konumundaki Merit Ailesi’ne katılmaktan büyük onur duyuyorum. Müşteri memnuniyetine daima öncelik veren Merit Otelleri olarak hizmet kalitemizi yükseltmeye devam edeceğiz.”
   Net Holding Genel Koordinatörü Hande Tibuk ise, bugüne dek sürdürdüğü başarılı çalışmalar için Reha Arar’a teşekkürlerini sunarken, Hanzade Özbaş’a da yeni görevinde başarılar diledi.

Hanzade Özbaş kimdir?

31’inci Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid Han’ın en küçük şehzadesi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son padişahı Sultan VI. Mehmet Vahidettin Han’ın büyük kızı Fatma Ulviye Sultan’ın torunudur. Diğer taraftan ise Osmanlı Sadrazamı Ahmet Tevfik Paşa’nın büyük oğlu İsmail Hakkı Okday’ın torunudur. Fatma Ulviye Sultan’ın kızı Hümeyra Sultan ile büyük Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa ve Hacı Halil Paşa’nın torunu Halil Özbaş’ın kızıdır.

Annesi ve anneannesi Osmanlı Hanedanı ile sürgün edilmiş ve son Osmanlı Hükümdarı Vahidettin Han’ın yanında vefatına dek San Remo’da, hatta Sultan’ın na’şına haciz konduktan sonra da bir ay rahmetliyle aynı çatı altında yaşamış ve ailesiyle birlikte büyük üzüntüler yaşamıştır. İzmir’de dünyaya gelen Hanzade Özbaş, vefatına kadar anneannesi Fatma Ulviye Sultan’la yaşamış, Osmanlı Saray adabı, gelenekleri ve kültürüyle büyümüştür.  

İzmir’den sonra eğitimine Almanya’da devam eden Özbaş, 1964’ten itibaren Dünya Protokolü ve Dünya Hanedanlarını ağırlayan Kısmet Otelleri’ni yönetmiş, Kuşadası ve Türkiye turizmine katkıları nedeniyle defalarca ödüllendirilmiştir. Osmanlı mutfağını tanıtan ve yücelten yüzlerce davetin yaratıcısı olmuştur. Uluslararası birçok devlet protokol davetinin hazırlayıcısıdır. Kendisi Osmanlı giyim tarzının da temsilcisi olmuştur.

Hanzade Özbaş, son dört yılda TRT Avaz ve TRT Türk kanalları için Osmanlı Hanedanı’nın son temsilcileriyle  “Osmanlı Şerbeti” ve “Sohbetname” adlı iki programda söyleşi yapmış, bu sayede TRT izleyicilerinden ve medyadan büyük övgüler almıştır.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 07:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474