banner564

KKTC artık tanınmalı

Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres’le görüşerek, Kıbrıs Türkü’nün verdiği haklı mücadeleyi anlatacağını belirtti

KKTC artık tanınmalı
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 5 Nisan’da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşeceğini açıkladı.
Tatar, New York'ta BM Genel Merkezinde yapılacak görüşmede, tüm ambargo ve kısıtlamalara rağmen Kıbrıs Türkü’nün verdiği haklı mücadeleyi anlatacağını ve bu engellemelere son verilmesini isteyeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, varlığı kabul edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin artık tanınması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görüşmeye ilişkin açıklamaları Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Güzel Sanatlar Mart Sergisi’nin açılışında yaptı.
Tatar, bir sergide yaptığı konuşmada,  5 Nisan’da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapacağı görüşmede tüm ambargo ve kısıtlamalara rağmen Kıbrıs Türkü’nün verdiği haklı mücadeleyi anlatacağını ve bu engellemelere son verilmesini isteyeceğini kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, varlığı kabul edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin artık tanınması gerektiğini vurguladı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 ay Önce

Sayın Toplum Lideri Cumhurbaşkanımız KKTC’nin
Tanınması için kime çağrı yapıyor acaba ! Azerbaycan , Pakistan , Gana’ya mı Yoksa KKTC’nin Tanınmasını yasaklayan BMGK mi ? Kırk yıldır Tanınması Dünyaca yasaklanan Kktc’yi Tanıtmamızın BMHK’den geçebileceğini gerçekten bilmeyenimiz mi kaldı ? Kırk yıldır Dünyanın kabullendiği KTFD’inden Dünyanın kabullenemediği KKTC’ye geçmekle maalesef başımıza gelmedik kalmadı İhracatımızı , Ulaşımı ve Üretimi yitirdik Ulaşımı ihracatımızı Avrupa’ya sonlandırdık fakirleşip yoksullaştık !
Kktc Tanınacaktır diyenlerimiz mi ?
Ha Gayret !!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473