banner564

KKTC şaka için kurulmadı

Mücahitlerle görüşen Tatar, Kıbrıs Türk halkına refah sağlamak, hak ve çıkarlarını korumak için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi

KKTC şaka için kurulmadı
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Başbakan Ersin Tatar, KKTC’yi güçlendirmek ve kalkındırmak, Kıbrıs Türk halkına refah sağlamak, bu topraklardaki hak ve çıkarları korumak için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. Tatar, “KKTC devleti şaka için kurulmadı. Bu büyük coğrafyada önemli bir noktadayız. Meseleye büyük pencereden bakmak lazım” dedi.
Başbakan Ersin Tatar, TMT Mücahitler Derneği yönetimini kabul etti. Başbakanlık Şeref Salonu’nda bu öğleden sonra gerçekleşen kabulde, UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu da hazır bulundu.
TMT Mücahitler Derneği üyelerinin ülkeye önemli hizmetler verdiğini kaydeden Tatar, “Her birinizi şahsen tanıyorum. Bu devlete 50 seneden fazla hizmet verdiniz. Bu çok uzun süreli bir mücadele… Sizleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
Kıbrıs konusuna da değinen Tatar, federasyon sürecinin tükendiğini, alternatif fikirlerin masaya getirilmesi gerektiğini ve AB çatısı altında iki devletin görüşülebileceğinin ilk kez hükümet programına yazıldığını söyledi. Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en yetkili ağızları da bundan söz ediyor. Aynı mealdeki görüşme sürecinin başlamasının hiçbir anlamı yok…” dedi.
TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar da konuşmasında, “Rumlar bizi dost olarak görmüyor. Anlaşma dostlar arasında yapılabilir. Düşmanlar arasında yapılan bir anlaşmayı tarih yazmamıştır. Biz yolumuza, onlar yollarına… Bu adada iki idare, iki halk, iki din ve iki dil vardır. Bunun birleşmesi mümkün değildir. ‘Anlaşabilir miydik?’ 60 yıldır deniyoruz, bir arpa boyu yol alamadık. İki devletli çözümün ileri götürülmesi lazım” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473