banner564

KKTC tarihinin en ağır cezası

Kız meselesi yüzünden oda arkadaşını 23 bıçak darbesinin ardından, boğazını keserek vahşice öldüren Tevfik Utku Polat 28 yıl hapse mahkum oldu

KKTC tarihinin en ağır  cezası
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   KKTC tarihinin en vahşi cinayeti 22 Kasım 2015 tarihinde, Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde işlenmişti... “Alfam” isimli öğrenci yurdunun 263 numaralı odasında kalan Tevfik Utku Polat, kız meselesi yüzünden tartıştığı oda arkadaşı 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk’u önce ağır bir şekilde darp etmiş, hızını alamayınca 2 ekmek bıçağı ile saldırıya geçmişti.
   Tam 23 bıçak darbesinin ardından arkadaşının boğazını keserek hunharca öldüren Tevfik Utku Polat’ın Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması nihayet tamamlandı ve karar dün açıklandı. Mahkeme, KKTC tarihinin en vahşi cinayetine en sert kararla cevap verdi ve Tevfik Utku Polat’ı 28 yıllığına cezaevine gönderdi. Halen 22 yaşında olan Polat, 50 yaşına geldiğinde tahliye edilecek.

Kararı Heyet Başkanı Melek Esendağlı okudu
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ile üye yargıçlar Murat Soytaç ve Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti önünde görüşülen davanın dünkü karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Yargıç Mustafa İldeniz ile sanık avukatı İbrahim Demirtaş ve sanık Tevfik Utku Polat mahkemede hazır bulundu. 
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi adına kararı açıklayan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu adam öldürme suçunun anayasa tarafından güvence altına alınan yaşam hakkına karşı işlenen bir suç olduğuna vurgu yaptı.
Esendağlı, hiç kimsenin kanunsuz olarka başka bir kimsenin yaşam hakkını almasının asla kabul edilemeyeceği gibi toplumda ciddi bir infiale neden olduğunu dile getirdi.

Maktulün olayda hiçbir tahriği olmamıştır
Esendağlı, sanığın ilaçlarını kesmesinin ardından sinir ve öfke bozukluklarının başladığını ve kız arkadaşına karşı da ciddi şekilde kıskançlıklarının başladığını belirtti. Esendağlı, olay günü sanığın odasında kız arkadaşı ile görüşmek istediğini, maktüle de odadan çıkmasını teklif ettiğini ancak maktulün kabul etmemesi üzerine kampüs dışına çıkarak bir marketten almış olduğu 2 adet bıçak ile yurt odasına geri döndüğünü anlattı.
Esendağlı, sanığın maktülle kavga etmeye başladığını, önce maktüle yumruk vurarak ciddi şekilde darp ettiğini ve hemen akabinde ise almış olduğu bıçaklardan bir tanesi ile maktüle 23 kez bıçak darbesi vurarak ve boğazını keserek öldürdüğünü aktardı.
   Esendağlı, maktulün olayda hiçbir tahriki olmadığının olgulardan anlaşıldığını ve maktulün hiçbir kusuru olmadan cinayete kurban gittiğini dile getirdi ve bunun sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğunu vurguladı.

Ardı ardına 23 bıçak darbesi
Sanığın sadece bir bıçak darbesi ile yetinmeyip olayı sonlandırmadığını ve ardarda 23 bıçak darbesi ile bu olayı gerçekleştirdiğini belirten Esendağlı, bunun da olayın şiddet ve vahametini açıkça gösterdiğini vurguladı ve bunun da sanık aleyhine ağırlaştırıcı bir husus olduğunun altını çizdi.

Yurt dışında bulunan veliler büyük endişeye kapıldı
Bir üniversite kampüsü içerisinde meydana gelen bu cinayet olayının ardından gerek üniversitede eğitim gören öğrencilerin, gerekse evlatları yurtdışında eğitimde olan tüm ailelerin, büyük endişe ve korku yaşadığına da dikkat çeken Esendağlı, bu hususun da olaydaki vahameti arttırdığına vurgu yaptı.

Kaçmayı asla düşünmedi
Sanığın, kimsenin kendisinden şüphe dahi duymadığı bir safhada itirafçı bir tutum sergilediğini ve olayı önce kız arkadaşına ardından da polise itiraf ettiğini belirten Esendağlı, sanığın ülkesine kaçma gibi bir durumu aklından bile geçirmeyerek polise gittiğini ve en ince ayrıntıları ile işlediği cinayeti polise anlatarak yardımcı olduğunu ifade etti ve bu hususun sanık lehinde hafifletici bir neden olduğunu söyledi. 
   Sanığın mahkemede de suçunu kabul ettiğini ve adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğunu belirten Esendağlı, sanığın pişmanlığı derin şekilde yaşadığını ve mahkemede de sanığın pişmanlığının devam ettiğinin gözlemlendiğini ifade ederek tüm bu hususlarında sanık lehinde hafifletici nedenler olduğunu dile getirdi.

Henüz 19 yaşındaki bir genci öldürmesi affedilemez
   Sanığın ruh sağlığı nedeni ile kullanmış olduğu ilaçları, uyku veriyor gerekçesi ile kendi isteği ile kestiğini, bir anlamda kendi eli ile kendi durumunu ağırlaştırdığını anlatan Esendağlı, ancak sanığın cinayeti karmaşık duyguları ve bozuk bir ruh hali ile işlediğinin de gözardı edilemeyeceğini söyledi. 
   Sabıkası da bulunmayan sanığa kuşkusuz bir şekilde hapislik cezası verileceğini vurgulayan  Esendağlı, verilecek olan cezayı takdir ederken adam öldürme suçu için yasakoyucunun ömür boyu hapislik öngördüğünü de anımsatarak, 19 yaşındaki bir gencin vahim bir suretle öldürülmesinin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı ve sanık lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduktan sonra, sanık Tevfik Utku Polat’ı adam öldürme suçundan 28 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473