banner564

KOBİ’ler sınırı aşmalı

Sunat Atun küçük ve orta boy işletmelerin kapasite gelişimine önem verdiklerini söyledi

KOBİ’ler sınırı aşmalı
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) kapasite gelişimine önem verdiklerini söyledi. 
Atun, dün düzenlenen basın toplantısıyla “Yerel Paydaşların Kapasitesinin ve Özel Sektörünün Rekabet Edebilirliğinin Geliştirilmesi Teknik Destek Programı- TAPS Projesi”ni değerlendirdi.
Toplantıya bakanlıktan üst düzey yetkililer yanında, TAPS Takım Lideri Jean Claude Duplouy, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası, Genç Profesyoneller Platformu ve AB Koordinasyon Merkezi’nden temsilciler de katıldı. 
Sunat Atun toplantıda yaptığı konuşmada, TAPS’ın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Önceki dönemde ilk kez hazırlanan ve Bakanlar Kurulu’ndan geçirilerek devlet politikası haline getirilen KOBİ Stratejisi’ni hatırlatan Atun, önümüzdeki dönemde de benzeri bir çalışma yapmayı planladıklarını anlattı.
Kapasite gelişimi altında sürdürülebilir bir KOBİ yapısı oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Atun, artık KOBİ’lerin KKTC sınırlarını aşması gerektiğini dile getirdi.
Atun bu noktada Güney Kıbrıs’ın da bir pazar olduğuna işaret etti.

“Arabesk al-ver sistemi”
Geçmiş dönemde sivil toplum örgütlerinin “arabesk” olarak tanımlanabilecek bir al-ver sistemiyle hareket ettiğini dile getiren Atun, bu durumun değiştiğini ve iş birliği kültürünün yerleştiğini memnuniyetle gözlemlediğini ifade etti.
TAPS Takım Lideri Jean Claude Duplouy etkinlikte yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin, ekonomilerin bel kemiği olduğunu kaydederek, “Kapasite geliştirme desteği ve teknik uzmanlıkları birleştirerek yapılacak stratejik müdahalelerin, ülke genelinde kâr sağlayacak önemli etkileri olacağına inanmaktayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474