banner564

Komplo iddiası

Tecavüz davasında tanık kürsüsüne çıkan sanık Tarık Mart suçlamaları reddetti

Komplo iddiası
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Çatalköy’de yaşandığı iddia edilen tecavüz olayının dünkü duruşmasında sanık Tarık Mart konuştu. B.S. isimli 25 yaşındaki kadına tecavüz ettiği öne sürülen Mart, “Ben bir şey yapmadım. Ya Z.Y. isimli şahıs tecavüz etti ya da bana komplo kuruldu” dedi.
Başkan Nuvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla’dan oluşan heyetin huzurunda görüşülen duruşmada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanık avukat Ünsal İlhan hazır bulundu. 
Savunma dün sanık Mart ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi DNA Laboratuvarı Sorumlusu Eldem Albayrak’ı tanık kürsüsüne çıkardı.
Tanık kürsüsüne çıkan sanık Mart, olay gününü anlattı ve iddiaları reddetti sanık şunları öne sürdü:
“Olay günü ben bir eğlence mekânındaydım. Z.Y. isimli yanımda çalışan aynı zamanda arkadaşım olan şahıs beni telefonla arayıp B.S. ile bana geldiklerini söyledi. Onlar aradıktan bir iki saat sonra eve gittim. Gittiğimde havuz başında oturup içiyorlardı. Oldukça sarhoş olmuşlardı. Bende onlarla oturdum. Daha sonra B.S. elbiseleriyle havuza girdi. Havuzdan çıktıktan sonra da Z.Y. ile evin üst katına çıktılar. Ben aşağıda kaldım, hiç yukarı çıkmadım. Kanepede uyudum. Yatağımda B.S.’ye ait kan bulundu. Ne olduğunu bilmiyorum. Eğer benim evimde bir tecavüz olmuşsa bunu Z.Y. yaptı. Yok, eğer böyle bir şey olmamışsa bana komplo kuruldu. Ben suçsuzum, yapmadım.” 

Tüm yatak incelenmeliydi
Mart’ın ardından savunmanın diğer tanığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi DNA Laboratuvarı Sorumlusu Eldem Albayrak ifade verdi. 
Albayrak, olayla ilgili incelenen kanıtlarla ilgili raporda eksiklik olduğunu söyledi. 
Tecavüz vakalarında erkek şahsı belirlemek için mutlaka Y kromozomu analizi yapılması gerektiğini, raporda bu incelemenin yapıldığını ancak sonucun ne olduğunun belirtilmediğini söyledi. 
Albayrak, sanık Mart’a ait yatağın sadece bir kısmının incelendiğini, diğer kısımlarının da incelenmesi gerektiğini ifade etti.
Albayrak, tecavüz vakalarında mutlaka Y kromozomu testi yapılmalıdır. Çünkü kadın DNA’sı her zaman erkek DNA’sından baskındır. Eser miktarda dahi olsa Y testi ile olay mahallinde bulunan erkek veya erkeklerin tümü tespit edilir. Sanık Mart’la ilgili raporda yatağın şiltesinin sadece bir kısmı incelendi. Yatağın diğer kısımlarının da incelenmesi gerekiyordu. Belki yatağın diğer kısımlarında başka bir şahsa ait DNA bulunacaktı. Ayrıca raporda Y testi yapıldığı ancak sonucun ne olduğunun rapora yazılmadığı görülüyor. Bu da bir eksikliktir. Eğer eser miktarda dahi olsa bir sonuç elde edilmemişse bunun yazılması gerekirdi” dedi.

Sen uzman değilsin
Davanın savcısı Erdinç Akyener ise tanığın taraflı bir tanık olduğunu ifade etti. Akyener, “Siz taraflı bir tanıksınız, savunmanın isteği üzerine buraya geldiniz. Siz bilirkişi değilsiniz. Uzman olarak kabul edilmiyorsunuz. İmza yetkiniz yok. Sanığın yatağında B.S ve Mart’a ait DNA bulundu. Başka bir şahsa ait DNA olsaydı, sonuçlarda çıkardı” dedi.
Tanık ise yatağın tümümün değil bir kısmının incelendiğini ifade ederek, üçüncü bir DNA olup olmayacağına dair kesin kanının böyle oluşacağını ifade etti. Tanıkların dinlenmesinin ardından dava ileri bir tarihe ertelendi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473