banner564

‘Konuşacak çok şey birikti’

Afrika davasına bakan genç yargıç Tacan Reynar “mevcut kurulu düzende bu göreve devam etmenin hiçbir anlam ve önemi yok” diyerek istifa ettiğini açıkladı

‘Konuşacak çok şey birikti’
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı 36 yaşındaki Tacan Reynar “Şahsım adına içinde yaşadığımız mevcut kurulu düzende bu göreve devam etmenin hiçbir anlam ve önemi yok” diyerek görevinden istifa ettiğini açıkladı.
İstifasını sosyal medya hesabından duyuran ve “Yazacak, konuşacak, paylaşacak çok şey birikti” diyen Reynar’ın Kanada’ya yerleşeceği iddia edildi. Reynar Afrika gazetesi davasına bakıyordu.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar, görevinden istifa etti. Yargıç Reynar, istifa kararını dün sosyal medya hesabı Facebook’tan duyurdu. Reynar, “Her son yeni bir başlangıçtır. Sadece zamanında nokta koymayı bilmek gerek. Bugün itibariyle yargıçlık görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Şahsım adına içinde yaşadığımız mevcut kurulu düzende bu göreve devam etmenin hiçbir anlam ve önemi yok. Yazacak, konuşacak, paylaşacak çok şey birikti. Yeni başlangıçlarda görüşmek dileğiyle...” sözleriyle istifasını açıkladı. 
Öte yandan Tacan Reynar’ın,  2018 yılının son adli gününe kadar görevine devam edeceği ancak yeni adli yılda olmayacağı öğrenildi. Reynar’ın görevinden ayrıldıktan sonra yurt dışına yerleşeceği tahmin ediliyor.

Afrika davasıyla biliniyor
Lefkoşa’da 22 Ocak 2018 tarihinde Afrika gazetesini protesto eyleminde gazete ve Meclis’e karşı suç işledikleri gerekçesiyle tutuklananların yargılandığı davaya bakan Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’a, sosyal medyadaki tehditler üzerine polis koruması verilmişti. Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Reynar için direkt bir tehdit olmadığını ancak Yüksek Mahkeme’nin sosyal medyada yazılanlardan rahatsız olduğunu belirterek, bunun üzerine Polis Genel Müdürü’yle görüşerek polis koruması talep ettiğini açıklamıştı. Reynar, davada verdiği kararlarla da çok konuşulmuştu.  

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473