banner564

‘Korunması gerekiyor’

HP Milletvekili Çağatay, Karaoğlanoğlu Balıkçı Barınağı’nın bölge için önemine değindi; nefes alma alanı olduğunu belirtti

‘Korunması gerekiyor’
banner598

Halkın Partisi (HP) Girne Milletvekili Erek Çağatay, Karaoğlanoğlu Balıkçı Barınağı’nın bölgenin nefes alma alanı olarak korunması gerektiğini ifade etti.
Çağatay, Karaoğlanoğlu Balıkçı Barınağı’nın 1974 öncesinden beri aynı noktada aktif olarak faaliyette olmasına rağmen resmi balıkçı barınağı ilan edilmediğini ifade etti.
HP’den yapılan açıklamaya göre; Karaoğlanoğlu halkının teknesi ile denize açılabileceği, balık avlayabileceği, su sporu yapabileceği, tek nefes alma alanı olarak korunması gereken bir yer olduğunu belirten Çağatay, “Her kış fırtınalardan zarar gören barınak, Karaoğlanoğlu Avcılık, Atıcılık ve Balıkçılık Derneği öncülüğünde, bölge halkının katkılarıyla belli oranda tamir edilmeye çalışılmaktadır. Barınaktaki mendireğin acil olarak dağ taşı ile desteklenerek her yıl yaşanan sıkıntıları kalıcı bir şekilde gidermek mümkündür” şeklinde konuştu.

Girne Antik Liman’ın yükünü azaltacak
“Bölge halkının endişelerini gidermek ve emeklerin heba olmasını önlemek adına bir çözüm yolu bulunması gerektiği kanaatindeyim” diyen Erek Çağatay, hükümetin gerekli adımları atmasıyla sıkıntının aşılacağına inandığını belirtti.
Çağatay, “Bu bölgedeki sorunun çözümü, yalnızca Karaoğlanoğlu halkına hizmet değildir, Girne Antik Liman’ın yükünün azaltılacağını düşünürsek, ülke balıkçılığına ve turizmine de büyük bir katkıdır” dedi.

Pandemi hatırlattı
HP Milletvekili Çağatay, pandemi sürecinin bir ülkenin tarım, hayvancılık, balıkçılık gibi kaynaklarında, kendi kendine yeterli olmasının, hayati önem taşıdığını gösterdiğini belirtti.
Çağatay; bu süreçte, dünyada tedarik zincirlerinin aksamasının, konuyu daha da önemli hale getirdiğini; bu nedenle tarım, hayvancılık, balıkçılık alanlarında sağlam bir politikanın oluşturulmasının şart olduğunu söyledi. Çağatay, “Bu alanlara özel önem verilmesi lazımdır diye düşünüyorum. Bu sektörlerin, dünyada örnekleri görüldüğü gibi, gelişmekte olan ülkeler için kalkınmada lokomotif olabildiği göz ardı edilmemelidir. Bu yolla sermaye birikimi sağlanabilir ve diğer sektörlerin önü açılabilir” ifadesini kullandı.
Bir ada ülkesi olan KKTC’nin en önemli zenginliklerinden birinin denizleri olduğunun altını çizen Çağatay, denizlerden daha fazla yararlanılması gerektiğini; ekonomiye daha fazla katkı sağlayan bir sektör haline getirilmesinin şart olduğunu belirtti.
Yasal altyapı eksikliklerinin giderilmesinin, bilimselliğe dayalı, sürdürülebilir, planlı bir üretim için su ürünleri politikası geliştirilmenin hayati olduğunu söyleyen Erek Çağatay, Su Ürünleri Yasası’nın önemine işaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474