banner564

Kriz bahane tatil şahane

Şubat tatilinde Uludağ, Kartalkaya ve Dubai rezervasyonlarında patlama yaşandı

Kriz bahane tatil şahane
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   KKTC’de ekonomik kriz yaşandığına ilişkin iddiaların aksine, okulların Şubat tatili nedeniyle Türkiye’deki kayak merkezlerine ve Dubai’ye yönelik rezervasyonlarda patlama yaşandığı bildirildi.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; Uludağ ve Kartalkaya’da 3 gece 4 günlük bir tatil için kişi başı en az 2 bin lira ödeniyor. Bu durumda 4 kişilik bir ailenin, ek harcamalarla birlikte 10 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.
   Tur operatörleri, kayak merkezlerinin yanı sıra, yurt dışı turlarında Dubai’nin tercih edildiğini ve 
Kişi başı 250 ile 500 Euro arasındaki paketlerin büyük ilgi gördüğünü belirtiyor. Tur operatörleri, yılbaşında yaşanan durgunluğun ardından Şubat tatiliyle moral bulduklarını ifade ediyor.

Turizm operatörleri ne dedi?
Salahi Şeneyler (Sayar Turizm Yurtdışı Turlar Sorumlusu):
Şubat tatili için bayağı talep aldık. Türkiye içinde özellikle kayak turizminin olduğu bölgelere de yoğunluk var. Müşterilerimiz Kartalkaya ve Kartepe’ye büyük ilgi gösterdi. Ayrıca Sayar Turizm olarak özellikle düzenlediğimiz İstanbul turları da yoğun ilgi gördü. Birçok vatandaş Şubat tatilini ailece İstanbul’da geçirmeye hazırlanıyor. İstanbul turlarımızı biz kişi başı Bin 325 TL’den satışa sunduk.
 Yurt dışında ise Dubai revaçta... Dubai için inanılmaz bir yoğunluk mevcut. Dubai fiyatları da 259 Euro’dan başlıyor, 499 Euro’ya kadar çıkabiliyor. Öte yandan Avrupa’ya gidecek müşterilerimiz de mevcut. Benelüx büyük ilgi gördü. Büyük İspanya turu da tercih edilenler arasında.

Sibel Polatkan (Polatkan Turizm Satış Müdürü):
Bu Şubat tatili çok bereketli geldi. Özellikle Türkiye’de Uludağ’a çok yoğun ilgi oldu. Uludağ satışlarımız beklenenin de üzerinde arttı. Uludağ’da Şubat tatili döneminde festival var. Biz festival dönemi için 4 gece 5 günlük rezervasyonlar aldık. Uçak bileti, otel ve transferi de dâhil fiyatlarımız 2 Bin TL’den başladı. Türkiye’de bir de Kartalkaya’ya yoğun ilgi oldu. Fiyatlar, müşterilerin tercih ettiği otellere göre değişiklik gösterdi. Yurt dışında ise Dubai çok fazla ilgi gördü. Soğuğu sevmeyenler sıcak olan Dubai’yi tercih etti. Dubai fiyatları da 349 Euro’dan başladı.

Mehmet Barkınay (Neşeli Turizm Direktörü): 
Şubat tatili yoğunluğu güzel oldu. Satışlarımız bayağı iyi gitti. İlk olarak kar tatilleri talep gördü. Uludağ  Whitefest 2019 için birçok talep var. İlk tercih edilen destinasyon oldu. Onun yanında biz Erciyes turu düzenledik, yine bir kar tatili o da doldu. Yurt dışında ise Dubai ve Tayland en çok rağbet gören iki ülke…Soğuk havayı sevmeyenler Dubai ve Tayland’ı tercih etti. Güzel bir Şubat tatili geçirdik diyebilirim. Bunlar harici İstanbul’a bu Şubat tatilinde talep olmadı. Uçak bilet fiyatları çok yüksek. Bunu duyan müşteriler daha uygun olan başka destinasyonlar tercih etti.

Meliyha Cebeci (Arima Turizm Direktörü):
Biz Arima Turizm olarak Şubat tatilinde Kapadokya turu, Erciyes turu ve Bursa Uludağ turu düzenliyoruz. Turlarımızın fiyatları Bin 390 ila Bin 590 TL arasında. Şubat tatili, vatandaşlar çocuklarını alıp karlı bölgelere gitmek isteyeceklerdir diye düşündük ama sanırım Kıbrıs insanı soğuğu pek fazla sevmiyor. Turlarımız ilgi gördü ama yoğun bir talep de olmadı. Öte yandan şuna da değinmek istiyorum, Şubat tatili dolayısıyla uçak bilet fiyatları yine çok yüksek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473