banner564

Kriz istenmiyor

Akıncı ülkede istikrarın ve müzakere sürecinin önemli olduğunu açıkladı

Kriz istenmiyor
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ülke için en önemli olanın istikrar ve müzakere süreci olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı Serdarlı Sestaları 
4. Bahar Şenliği’nde, hükümette yaşanan sorunlara ilişkin gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta, Cumhurbaşkanı olarak en istemediği şeyin krizler ve kaos ortamı olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı, “Sürdürmekte olduğumuz müzakere süreci Kıbrıs Türkü’nün geleceğidir. Gelecek kuşaklarımızın çok daha mutlu, huzurlu, barış içinde uluslararası toplumun bir parçası haline gelerek, gelecek belirsizliğinden kurtarılması meselesidir. Böyle bir süreçte arzu edilecek en son şey krizdir ama yine de krize dönüşürse onu da göğüsleriz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümet konusuna ilişkin değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: 
“İçinde bulunduğumuz noktada kamuoyuna hükümetin iki ortağından bir tanesinin bakanlarını hükümetten çekeceği kararının alındığı yansımıştır. Durum bana resmen intikal etmedi. Hükümetin istifası bana sunulursa meclisteki parti liderleri ile hemen istişareleri başlatırım, gecikmeye mahal vermem.” 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474