banner564

Kriz sona ermeli

Anastasiadis, Samaras aracılığıyla Davutoğlu’na yeni bir eylem paketi sunacak

Kriz sona ermeli
banner598
   Rum yönetiminin, Doğu Akdeniz’deki krizin yatıştırılması ve Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasını sağlamak için bir eylem paketi sunacağı, öneri ve taleplerinin yer alacağı anlaşma paketini Yunanistan aracılığıyla, Aralık ayı başında Atina’yı ziyaret edecek Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na ileteceği haber verildi. 
   Simerini gazetesi “Atina Aracılığıyla Lefkoşa’dan Davutoğlu’na Krizin Azaltılması İçin Yol Haritası... Görüş Birlikleri Aracılığıyla ‘Barbaros’un Ayrılması” başlığıyla manşete çektiği haberinde Rum yönetiminin perde gerisinde, krizin yumuşatılması, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin ayrılması ve müzakerelerin yeniden başlamasını sağlayacak bir eylem paketi üzerinde anlaşma istediğini yazdı. 
Gazete, Rum yönetiminin II. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile zamanın Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas arasında varılan; federal gelirler ve bunların paylaşımıyla ilgili iki görüş birliğini ve doğal gazın yönetilmesiyle ilgili teknik inceleme yapma niyetini silah olarak kullanacağına vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474