banner564

Şebekenin sırrı çözülüyor

İzmir’den getirdikleri sahte paralarla birçok yerden alışveriş yaptıkları tespit edilen 5 zanlı hakkındaki tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı

Şebekenin sırrı çözülüyor
banner598
Zorkun TAŞER
Türkiye’nin İzmir ilinden getirdikleri sahte paralarla Girne’de alışveriş yapan ve kısa sürede yakalanan İzzet Dinçer, Kübra Şen ,Hacere Kapsıdağ ve Gülay Akbaş dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Ek süre talep eden polis, Ziyamet bölgesinde sahte para ile ilgili polise şikâyet yapıldığını, zanlıların ülkeye giriş yaptıktan sonra alış veriş yaptıkları birçok işyeri bulunduğunu açıkladı. 
Polis, zanlıların 12 Kasım 2014 tarihinde 50,100 ve 200 TL’den oluşan 36 bin TL ile Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yaptıklarını, ülkeye geldikten kısa bir süre sonra piyasaya sahte para sürdüklerini ve sahtekârlıkla para temin ettiklerini ifade etti. 

İlk olarak İzzet yakalandı
İhbar üzerine 13 Kasım’da Girne Kordonboyu’nda yakalanan zanlı İzzet Dinçer’in üzerinde yapılan aramada 2 bin 95 TL sahte para bulunduğunu kaydeden polis, zanlının verdiği ifade doğrultusunda Kübra Şen ve Hacere Kapsıdağ ile birlikte kalan Gülay Akbaş’ın evinde arama yapıldığını söyledi. 

Kasa Hacer
Polis,  Hacere Kapsıdağ’ın tasarrufunda 27 bin 600 TL, Gülcay Akbaş’ın tasarrufunda ise 6 bin 675 TL sahte para ele geçirildiğini açıkladı. Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 1 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden Polis, soruşturmanın devam ettiğini, Ziyamet Karakolu’na sahte para ile ilgili şikâyet gittiğini, zanlıların bu konuyla bağlantılarının olabileceğini söyledi. Zanlıların ülkeye geldikten sonra Demirhan’da faaliyet gösteren Erülkü isimli marketten alış veriş yaptıklarını itiraf ettiklerini belirten polis, ayrıca Girne bölgesinde yerleri tespit edilemeyen mağazalardan da alış veriş yapıldığını açıkladı. 

7 gün daha içerideler
Polis, işyerlerinden alınacak ifadeler olduğunu, piyasaya sürülen sahte paraların henüz bulunamadığını belirterek zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkemede söz hakkı alan zanlı İzzet Dinçer, İzmir’de üniversite öğrencisi olduğunu öne sürerek, “ailevi sorunlarım vardı. Bu nedenle buraya geldim. Gelince de gezmek eğlenmek istedim” dedi. Zanlı Hacere Kapsıdağ ise sahte paraları harcamak gibi bir niyetleri olmadığını iddia ederek, “Biz bu paraları harcamayacaktık. Yok edecektik. Ülkeye zarar verme gibi bir niyetimiz yoktu” şeklinde konuştu.
Mahkeme haklarında “Sahte parayı tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlarından soruşturma yürütülen zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473