banner564

Bu kadar korkusuzlar

Avukat Tekin Söylemez’in, Lefkoşa’nın göbeğindeki ofisini hasara uğrattıktan sonra benzin döküp yaktılar

Bu kadar korkusuzlar
banner598
Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış avukatlarından Tekin Söylemez’e ait hukuk bürosu, kimliği meçhul şahıs yada şahıslar tarafından dün kundaklandı. 
Polisten yapılan açıklamaya göre, Başkent Lefkoşa’da, Posta Sokak’ta Beliğ Paşa İş Hanı içerisinde bulunan Avukat Tekin Söylemez’e ait “Söylemez Hukuk Bürosu” isimli iş yerinin pencere camı meçhul şahıs veya şahıslar tarafından kırılarak hasara uğratıldıktan sonra ofis içerisine yanıcı madde dökülüp ateşlenmek suretiyle kundaklandı.
Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucu ofis içerisinde bulunan perde, bir sehpa, bazı evraklar ve eşyalar yanarak zarar gördü.
Tekin Söylemez olaydan sonra kendine ait sosyal paylaşım sitesinden, “Cesareti olanın benim hesaplaşmasını beklerdim. Çakallar gibi gizli saklı kundakcılık yapmak. Beni korkuttuğunuzu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ben buradayım ve burada olmaya devam edeceğim” diyerek açıklama yaptı.

Saldırı kınandı
Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Lefkoşa Mahalli Barosu, Avukat Tekin Söylemez’in ofisine saldırı yapıldığını bildirerek olayı kınadılar.
Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi yaptığı yazılı açıklamada , “Gittikçe artan zor şartlar altında icra ettiğimiz mesleğimizin geleceği ve ülkenin geldiği nokta açısından bu endişe verici olayın takipçisi olacağımızı vurgulamak isteriz” dedi.
Polis tahkikatının erken zamanda sonuçlandırılmasını temenni eden Bedevi, Kıbrıs Türk Barolar Birliği olarak “Söylemez’in yazıhanesine düzenlenen saldırıyı” kınadıklarını belirtti.

“Saldırı hepimize yapılmış sayılır”
Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Av. Arzu İzveren de yaptığı yazılı açıklamada olayı kınayarak, “Üyelerimize yapılan her türlü saldırıyı hepimize yapılmış bir saldırı olarak algılamaktayız ve adaletin savunucuları olarak bize yapılan bu saldırının hiçbir mazareti olamaz” dedi.
İzveren, “Görevimiz esasen bir kamu hizmetidir ve bu müessir olayın failinin ve/veya faillerinin en erken zamanda ortaya çıkarılıp adaletin huzuruna getirilmesi sürecinin takipçisi olacağız” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474