banner564

Kriz var

KIB-TEK çalışanlarının maaşları ve toplu sözleşme ile elde edilen haklar Bakanlar Kurulunda masaya yatırılacak

Kriz var
banner598

 *En düşük 5 bin 800, en yüksek 18 bin TL

*Bin 500 kWs bedava elektrik karşılığı Bin 403 TL ek maaş
*Şube amiri ve üstündekiler için ek %2.5 makam tahsisatı
*Tüm çalışanlara 966 TL Aile yardımı
*Tüm çalışanlara %18 ek tahsisat

Çiğdem AYDIN

   Başbakan Yardımcısı, HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın “KIB-TEK’te personel maaşları ele alınmalıdır” çağrısının ardından, Maliye Bakanlığı’nın mercek altına aldığı yeni toplu iş sözleşmesinin detayları ortaya çıktı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; şimdiki durumda Elektrik Kurumu’nda en düşük maaş 5 bin 800, en yükseği ise 18 bin lira seviyesinde. Ancak bu maaşların üzerine eklenen rakamlar var. Kıdemli yöneticilerin maaşları, ek ödeneklerle birlikte KKTC Cumhurbaşkanı’nın maaşını aşıyor.
   Özersay’ın çağrısı üzerine, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nun gündemine gelmesi beklenen maaşların yeniden düzenlenmesi istenirken, koalisyon ortaklarının bu konuda uzlaşı sağlaması çok zor görünüyor. Özellikle CTP ve TDP kanadının, toplu iş sözleşmesindeki hakların geriletilmesi konusunda, HP ile aynı görüşü paylaşmadığı iddia ediliyor.

Çalışanların hakları
KIB-TEK’te çalışanların maaşları, kamuda çalışanlara göre bir barem daha yüksekten başlıyor. Buna göre kamuda lise mezunu barem 6’dan işe başlarken, KIB-TEK’te 7’den başlıyor. Aynı şekilde kamuda üniversite mezunu 10 baremden işe başlıyor, KIB-TEK’te 11’den.
   Kamuda şube amiri barem 17B’den başlarken kurumda 18B, kamuda Müdür Muavini 17A’dan başlarken kurumda 18A (müdür baremi), kamuda müdür 18A dan başlarken kurumda 19’dan başlıyor.
   Ayrıca maaşlara ilaveten son toplu iş sözleşmesiyle %1,5 oranındaki ek menfaat üst baremlerde %3,5 oranına kadar yükseltildi.

Bedava elektrik hakkı
Bedava 1,500 kWs elektrik kullanımının karşılığı olarak belirlenen tutar, eşel mobile de endekslenerek bugün1,403 TL olarak maaşlarına ekleniyor.
    Ayrıca, kamuda makamına bakılmaksızın hiçbir tahsisat 13. Maaşlara eklenmezken kurumda 13. Maaşa ilave ediliyor.   
   Kurumda Şube Amiri ve üzerinde bulunan tüm çalışanlar maaşlarına ilaveten %2,5 oranında Makam Tahsisatı alıyor.
   Yine tüm çalışanlar baremine bakılmaksızın eşel mobile endeksli olarak 966 TL Aile Yardımı alıyor. Hayat Pahalılığına bağlı olarak bu miktar değişiyor. 
   Kurumda tüm çalışanlar maaş kademelerine göre %18 oranında Ek Tahsisat alıyor. Bunların dışında kurumda çalışanların kadro ve çalışma durumuna göre kirlilik, nöbet, vardiya, risk, santral vb. tahsisatları bulunuyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474