banner564

KTOEÖS Meclis’e yürüyecek

Tahir Gökçebel, 2011 sonrası atanan öğretmenlerin pazartesi günü grevde olacağını açıkladı

KTOEÖS Meclis’e yürüyecek
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2 Kasım Pazartesi günü, tüm ortaokul ve liselerde, 2011’den sonra atanan öğretmenlerin grevde olacağını açıkladı. Sendika, “Göç Yasası mağduru” olarak nitelediği öğretmenlerin 08-15.00 saatleri arasındaki grevinin yanında Meclis önünde de eylemde yapılacağını duyurdu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı açıklamada, Pazartesi günü saat 09.00’da sendika binasında toplanacak öğretmenlerin saat 10.00 da Meclis’e yürüyeceğini ifade etti.
“CTP-UBP, bazı yanlı medya ile birlikte yalan hükümeti, sermaye hükümeti olma yolunda hızla yol kat etmektedir” iddiasında bulunan Tahir Gökçebel, Başbakan Kalyoncu ve bazı bakanları, “kendilerini yasaların üzerinde görmekle, yazılı ve sözlü beyanlarını yerine getirmemeyi erdem saymakla” suçladı. Gökçebel, “Esas erdemin verdiğin sözü, yasaları uygulayamazsan istifa et olduğunu koltuk uğruna unutmuşlardır” dedi. 
Hükümetlerin, bakanların değiştiğini ancak anlayışların değişmediğini savunan Gökçebel, şunları ileri sürdü:
“Çalışanların Hayat Pahalılığını gasp eden, döviz karşısında yaşanan fakirleşmeye ‘ne yapalım’ diyen, asgari ücreti işverenle bir olup sefalet ücretine döndüren, Göç Yasası gibi gayri ahlaki, adil olmayan, ayırımcı yasaları savunan, hatta kendisine sosyalist diyen takkiyeci politikalar ve sahipleri ile siyaset çok daha fazla kirletilmiştir. Bir Hükümet yasalara uymuyorsa, bir başbakan yazılı beyanına verdiği sözlere sadık değilse ve koltuk uğruna yalan haberlere sığınmışsa, ahlaki değerler yitirilmiş demektir.” 
 “Eşel-mobil ve HP ortadan tamamen kaldırılmıştır” diyen Gökçebel, tüm üreticiler ve çalışanların göç yasasında birleştirilmek istendiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473