banner564

Meclis üyeleri belirlendi

CTP Gençlik Örgütü Başkanlığına Şehan Tomgüsehan seçildi

Meclis üyeleri belirlendi
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü’nün 14. Olağan Kurultayı önceki gün akşam KTAMS 50. Yıl Salonu’nda gerçekleştirildi. Gençlik Örgütü Genel Başkanlığı’na Şehan Tomgüsehan getirildi. 
CTP’den yapılan açıklamaya göre, Kurultaya CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda gençlik örgütü üyesi katıldı. 
Açılış ve saygı duruşuyla başlayan CTP Gençlik Örgütü Kurultayı, divanın oluşturulmasıyla devam etti. Kurultaya Güney Kıbrıs’tan EDON adına Genel Sekreter Christos Christofias ve NEDİSY adına Genel Sekreter Theodoulos Ioannou katıldı. 
Etkinlikte sırasıyla EDON Genel Sekreteri Christofias ve NEDİSY Genel Sekreteri Ioannou, CTP Gençlik Örgütü eski Genel Başkanı Ongun Talat, CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, CTP Genel Başkan Mehmet Ali Talat ve Gençlik Örgütü yeni Başkanı Şehan Tomgüsehan konuştu.
Konuşmaların ardından mali rapor ve faaliyet raporu okundu; ardından Gençlik Meclisi üyelerinin tanıtımı gerçekleştirildi. 

Talat: Katkınız hep üst düzeyde oldu
CTP Gençlik Örgütü 14. Olağan Kurultayı’nda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Gençlik Örgütü’nün partiye katkısının hep üst düzeyde olduğunu ifade etti. 
Kendilerinin de gençlik dönemlerinde parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunduklarına değinen Talat, CTP Gençlik Örgütü’nün ülkede en örgütlü gençlik kesimi olduğu için siyaset yapma kapasitesini artırarak geliştireceğine inandığını belirtti. 
CTP’nin büyük ortak olarak, tarihte ilk defa ikinci büyük partiyle kurduğu hükümetin en önemli misyonunun özerkleştirme olmak zorunda olduğunu kaydeden Talat, “Özerkleşmeyi yapmazsak elimizde kalan bir kurum göremeyebiliriz. Bu noktada gençlerin daha örgütlü ve daha fazla yeni politika ortaya koyan rolünü öne çıkarmalıyız” diye konuştu

Erhürman: Kurultay heyecan verici
CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman ise ülke siyasetinde yeni sözleri söyleyecek olanların başında gençlerin geldiğini ve bu yüzden gençlik kurultaylarının kendisi açısından çok daha heyecan verici olduğunu dile getirdi. 


Tomgüsehan: Bizler için örgüt okul oldu
Görevi devralan Genel Başkan Şehan Tomgüsehan da yaptığı konuşmasında gençlerin dertlerini kendi dertleri gibi hissetmeleri gerektiğini söyledi. 
Gençlerin, siyaseti geleceğe uzanan adımlar olarak görmeleri gerektiğini ifade eden Tomgüsehan, CTP Gençlik Örgütü’nün de 20. yılını doldurmasının gururunu yaşadıklarını kaydetti. Gençlik Örgütü’nün yola çıktığı ilk günden itibaren KKTC demokrasisi içinde olması gerekenleri parmağının arkasına saklanmadan söylediğini belirten Tomgüsehan, “Bizler için örgüt okul oldu. Gençlik Örgütü olarak ‘Su küçüğün söz büyüğün’ kavramına karşı direneceğiz. Kendine güvenmeyen bir toplum yaratılmaya çalışılıyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz gençler tüm kesimleri tanımalı ve anlamalıyız” diye konuştu. 

Meclis üyeliğine kimler seçildi?
Kurultayda belirlenen CTP Gençlik Meclisi üyeleri ise şöyle: 
“Addülselam Tanışman, Açelya Coşar, Ahmet Cepeoğlu, Asaf İnsan, Ayşen Bican, Barış Önel, Berkay Çobanoğlu, Beyhan Osmanlılar, Bolkan Bardak, Burçin Önal, Çağra Özbey, Dünce Önal, Fehmin Kurtboğan, Fuat Berkay, Hüseyin Aranır, Hüseyin Tekbıyık, Iraz Tuğberk, İpek Akın, İsmail Kayapınar, K. Mustafa Efe, Kemal Kalyoncu, Laden Yalman, Mustafa Egemen Yenice, Özgür Erkök, Safir Sorakın, Simge Okburan, Sultan İnkaya, Suzan Kısaoğlu, Uğur Diren”

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474