banner564

‘Kucağımızda bulduk’

Başbakan Tatar, Hüseyin Özgürgün’le ilgili dosyayı kendilerinin hazırlamadığını ifade etti

‘Kucağımızda bulduk’
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün masum olduğuna inandıklarını söyledi.

Özgürgün ile yaşanan tartışmalı süreç konusunda yaşanan gelişmelerden keyif almadığını belirten Tatar, dosyayı önlerinde bulduklarını yineledi.
Tatar, kürsü dokunulmazlığı hariç her türlü milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasının Ulusal Birlik Partisinde eskiden beri bir ortak anlayış olduğunu belirtti.
BRT’de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Tatar,  partide elbette bir rahatsızlık bulunduğunu anlattı.
 Tatar, “Hüseyin Bey bizim milletvekilimizdir, Partimizin Genel Başkanlığını yapmış, Başbakanlık yapmış bir kişidir. Fakat biz bu dosyayı önümüzde bulduk” ifadelerini kullandı.
“Ne benim, ne de partimin bu olaya müdahil olması söz konusu değildir” diyen Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, geçmiş hükümet döneminden başlayan ve tam hükümet değişikliği olurken öyle veya böyle gündeme gelen bir mesele olduğunu anımsattı.
Başbakan Tatar, “Yaptığımız değerlendirmede; şimdi bu saatten sonra, savcılar bu dosyayı hazırladıktan sonra, Mecliste bizim bunu engellememiz veya buna set çekmemiz doğru değildir.
Şunu da söylüyoruz biz kimsenin suçlu olduğunu söylemedik, böyle bir tavrımız da yoktur” diye konuştu.
Hüseyin Özgürgün’ün de masum olduğuna inandıklarını belirten Başbakan Tatar, ancak o noktaya gelinmesi halinde bunu yargının aklayacağını söyledi. Başbakan Tatar, konu ile ilgili kimsenin emrivakisiyle hareket etmediklerini de vurgulayarak, bu yöndeki iddiaların da kesinlikle doğru olmadığını bildirdi.
Ulusal Birlik Partisi’nin açık, şeffaf ve ülkenin kurucu partisi olduğunu vurgulayan Tatar, “Bizim Hüseyin Bey’le bir sıkıntımız yoktur, kendi içimizdeki değerlendirme de böyledir. Ama UBP hepimizin üstünde çok önemli bir kurumdur” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474