banner564

Kurbanların sayısı artıyor

"Sevgilisi, kardeşi ve mesai arkadaşını dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan polis memuru Musa Güler’in gazetede fotoğrafını gören karakola koştu

Kurbanların  sayısı artıyor
banner598
Suna ERDEN
Kız arkadaşını, polis arkadaşını, kardeşini dolandırarak 29 bin sterlin ile 264 bin TL parayı sahtekârlıkla aldığı iddiasıyla tutuklanan polis memuru Musa Güler hakkındaki şikâyetler artıyor. Zanlının hafta sonu mahkemeye çıkarılması ve olayın basında yer almasıyla haberleri gören şahıslar “Biz de kandırıldık” diye polise başvurdu. Yapılan yeni şikâyette zanlının babasının müdür olduğunu, onun için araç satın almak istediğini söyleyerek Murat Karaman’ın arabasını para vermeden üzerine devraldığı belirtildi. Hakkındaki soruşturma devam eden zanlı dün ek süre talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturma sürüyor
Ek süre talebiyle duruşmaya çıkarılan zanlı hakkındaki iddialar aktarıldı. Soruşturmayı yürüten Polis Çavuşu Şerif Avcil, zanlı Musa Güler’in 2017 tarihi Temmuz – Ağustos ayları arasında işlediği suçlarla ilgili bilgileri verdi. Avcil, zanlının kız arkadaşına ait apartman dairesini kendi eviymiş gibi gösterip başka bir şahsa 25 bin sterline sattığını ve bu parayı aldığını söyledi. Avcil, zanlının bu suçtan kısa bir süre sonra yine kız arkadaşına ait aracı bir galeriye verip başka araç alacağını söyleyip satış sözleşmesini kız arkadaşına imzalattıktan sonra aracı başka bir şahsa satıp 4 bin sterlin parayı sahtekârlıkla aldığını açıkladı.

Şikâyetler artıyor
Zanlının bu kez de kardeşinden telefonunu tamir ettireceği gerekçesiyle 200 TL tamir parası temin ettiğini ancak telefonla ilgili işlem yaptırmadığını kaydeden Avcil, zanlının suç işlemeye devam ettiğini söyledi. Zanlının, iş arkadaşından babasının hastane masraflarını karşılamak için bankadan 10 Bin TL kredi alacağını söyleyip, teminat göstermek için 10 adet imzalanmış çek yaprağı aldığını belirtti. Avcil, zanlı Güler’in çek yapraklarını bankaya teminat olarak vermek yerine piyasaya sürüp 189 bin TL para temin ettiğini belirtti. Polis Çavuşu Şerif Avcil, zanlının gazetelerde çıkmasının ardından bir başka mağdur olan Murat Karaman’ın da polise gelerek zanlı Musa Güler hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi. 

Aracı aldı, parayı vermedi…
Avcil, yapılan şikâyette Musa Güler’in Haziran 2017 tarihinde Karaman’dan babası Erol Güler için aracını satın almak istediğini, babasının ise Sütlüce Köy Kooperatifi’nde müdür olduğuna dair yalan söylediğini ifade ederek, Karaman’ın aracının devrini üstüne aldığını ancak parayı vermediğini kaydetti. Polis, bu olay üstüne Karaman’ın zanlıya borç senedi imzalattığını ancak karşılığını alamayacağını öğrenmesi üzerine polise şikâyette bulunduğunu ifade eden Avcil, zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirterek 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473