banner564

Liderlere net mesaj

Sönmezler Ocağı’nı ziyaret eden Özgürgün, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamının savunulması Kıbrıs Türkü’nü rahatsız ediyor” dedi

Liderlere net mesaj
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün dün, Sönmezler Ocağı’nı ziyaret etti Özgürgün burada yaptığı konuşmada, Rum tarafının olası bir anlaşmada Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını savunmasının Kıbrıs Türkü’nü rahatsız ettiğini söyledi.
Rum tarafının, Kıbrıs Türkünü aşağılayan açıklamalar yaptığını, bu yönde demeçler verdiğini kaydeden Özgürgün, “Sayın Cumhurbaşkanının bunlara anında cevap vermesi gerek. Biz UBP olarak yanıtımızı veriyoruz ama bu açıklamaları Sayın Cumhurbaşkanından bekliyoruz” ifadesine yer verdi.
Özgürgün, UBP’nin Kıbrıs konusundaki duruşunun net olduğunu ve asla değişmeyeceğini de kaydetti.

Rumların istediği gibi bir anlaşmanın tehlikeleri…
Rumların istediği gibi bir anlaşmaya onay verildiği takdirde ülkenin büyük bir ekonomik tehlikeye gireceğini söyleyen Özgürgün şunları dedi:
“Farz edelim ki böyle bir anlaşma oldu. Hemen ertesi günü KKTC’de hayat duracak. Kimin malı kimindir, kimin malı kime verilecek. Bunlar konusunda bir karara varılana kadar insanlarımız ne yapacağını bilmeyecek. KKTC ekonomik anlamda da çökecek. Oluşacak Mülkiyet Kurulu karar verene kadar hayat duracak. Sayın Cumhurbaşkanı bu gerçekleri ortaya koymalıdır.”
Bir anlaşmanın sadece siyasi olarak değil, ekonomik olarak da düşünülmesi gerektiğini ifade eden Özgürgün, “Aksi takdirde ertesi gün çok büyük sıkıntılar başlar” dedi.
Özgürgün, ‘Ben yüzde 58 ile Cumhurbaşkanı oldum, bu iş tamamdır’ demekle olmaz. Yüzde 42’ye de kulak verilmezse ertesi gün sıkıntılar başlar” şeklinde konuştu.

“CTP ile hükümet kurmamızı eleştirenler var ama...”
Hükümetin Kıbrıs konusunda sıkıntı yaratamayacağını kaydeden Özgürgün, “Kıbrıs konusu bizim için ön planda. UBP’nin bu konudaki tavrı çok iyi biliniyor. CTP ile hükümet kurmamızı eleştirenler de var. Ama ülkemizi, halkımızı düşünerek bu hükümeti kurduk. Meclis aritmetiği bunu gerektirdi” dedi. 
Su konusunda Ankara’da yapılan görüşmelere de işaret eden Hüseyin Özgürgün, “Bizce sıkıntı yok. Herhangi bir sıkıntı olacaksa da biz gereğini yaparız, siz merak etmeyin” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473