banner564

Mahkeme acımadı

Bin 297 lira için Kadir Şeker’in kafasına keserle vuran, boğazından ve karnından bıçaklayan Adem Akça 10 yıl hapis yatacak

Mahkeme acımadı
banner598
Çiğdem AYDIN
Güzelyurt’ta 9 Ocak gecesi Kadir Şeker isimli şahsın kafasına keserle vuran, boğazından ve karnından bıçaklayan Adem Akça, mahkeme tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Burger City isimli iş yerinin sorumlusu Kadir Şeker’in başına defalarca keserle vurup, boğazından ve karnından bıçaklayarak ağır yaraladıktan sonra 1.297 TL’yi çalan sanık Adem Akça hakkındaki karar dün, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda açıklandı.
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat, Vedia Berkut Barkın’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin vermiş olduğu kararı Yargıç Rauf Kürşat açıkladı. Kararda, sanık lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini söyleyen Yargıç Kürşat, işlenen suçun çok ciddi bir suç olduğunu ve sanığın kendisini tanıyan müştekiyi öldürmek kastı ile önce kafasını keserle daha sonra da bıçakla ciddi şekilde yaralamasının cezasız kalamayacağını belirtti. 

Adam öldürmeye teşebbüs…
Yargıç Rauf Kürşat sanığın konu işyerine açık olan kapısından girerek, içerde muhasebe hesaplamaları yapan müştekiye saldırmasının küçük olan toplumumuzda infiale neden olduğunu ve sakinlik ve güvenliği bozduğuna değindi. Yargıç Kürşat, sanığı mahkûm etikleri “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Soygun”, “Yaralama”, “Ciddi darp” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından 10 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473