banner564

Mahkemenin kararı ‘Ağır suç’

Şarjörü dolu 7.65 mm çapında tabanca ile yakalanan Ömer Ocak’a 14 ay hapislik cezası verildi

Mahkemenin kararı ‘Ağır suç’
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 28 Ağustos 2018 tarihinde, üzerinde 7.65 mm çapında dolu tabanca ile yakalanan Ömer Ocak hakkındaki yargı süreci tamamlandı. Sanık dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçlu bulunarak 14 ay hapse mahkûm edildi. 
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır, 28 Ağustos 2018 tarihinde, devriye gezen bir polis ekibinin, sanık ile birlikte 3 kişinin bulunduğu park halindeki aracın yanına yaklaştığını ve o sırada sanığın, üzerinde taşıdığı 7.65 mm çapında tabancayı attığı esnada suçüstü tespit edildiğini söyledi. 
Yapılan kontrol sonucu tabancanın şarjörünün takılı olduğu ve şarjör içerisinde 8 adet canlı mermi olduğunun belirlendiğini de anımsatan Kır, sanığın işlemiş olduğu suçun ağır bir suç olduğunu vurguladı.

Toplum içinde silahla geziyordu
Sanığın, konu silahı, şarjörü dolu bir şekilde toplum içinde taşıdığını ve bu hususun mahkemeler tarafından asla habul edilemez olduğunu vurgulayan Kır, özellikle ülkemizde son zamanlarda artış gösteren yaralama, hatta öldürme olaylarına da dikkat çekerek, bu tür suçu işleyen sanıklara karşı mahkemelerin hapislik dışında bir ceza vermesinin mümkün olamayacağını belirtti. Kır, sanığı 14 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473