banner564

Makyaj değil reform

Bakan Erkut Şahali, ülke tarımındaki sorunlara kalıcı çözümler üretmek için çalıştıklarını söyledi

 Makyaj değil reform
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Ocak ayı başında hayata geçirmeyi hedefledikleri reform ile ilgili değerlendirmesinde, yapmaya çalıştıklarının makyaj değil reform olduğunu vurgulayarak, sürdürülebilirliği kalmamış olan mevcut sistemin, verimlilik esas alınarak yeniden yapılandırılacağını anlattı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahali, katıldığı bir televizyon programında bakanlığı ile ilgili soruları yanıtladı. 
Erkut Şahali, bakanlığının tarım sektörüne taahhüt ettiği ödemeler ile ilgili sorulan soruya, tarım sektörünün talep etmekte olduğu alacakların birden bire ortaya çıkan alacaklar olmadığını, devletin tarım sektörüne önceden gerçekleştireceğini taahhüt ettiği alacaklar olduğunu vurguladı.
Çiftçi ve hayvancıların taleplerinde haklı olduğunu dile getiren Şahali, geçmişten gelen mevcut sistemin tarım bütçesinde açıklar yaratmış olduğunu, reform yapılmadığı taktirde tarımın ekonomiye katkısının da giderek azalacağını kaydetti. 
Toprak Ürünleri Kurumu’nun içinde bulunduğu durum ile ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Şahali, kağıt üzerinde batmış gibi görünmesine karşın, TÜK’ün bilançosuna bakıldığında durumun böyle olmadığını, sorunun devletin TÜK’e karşı mükellefiyetlerini yerine getirmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474