banner564

Mavroyannis de gidiyor

Özersay’ın New York’a yapacağı ziyaret Rumları endişelendirdi

Mavroyannis de gidiyor
banner598

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay önümüzdeki hafta temaslarda bulunmak üzere New York’a gidecek. Bakan Özersay’ın ziyareti, Birleşmiş Miletler Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması tartışmalarının ve akabinde Güvenlik Konseyi’nde ele alınıp karara bağlanacak rapora ilişkin istişarelerin en yoğun şekilde yapılacağı haftada gerçekleşecek.

Özersay New York’ta, BM yetkililerinin yanı sıra, ilgili ülke temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirecek.

Rumlardan karşı atak

   Bu arada Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın New York’a gidecek olmasının Rumları endişelendirdiği bildirildi. Rum Lider Nikos Anastasiadis’in,  Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın New York’ta yapacağı girişimleri engellemek için müzakerecisi Andreas Mavroyannis’i apar topar New York’a gönderme kararı aldığı belirtildi. 
   Rum Ant1 Tv’de yer verilen habere göre, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ile UNFICYP’nin görev süresinin yenilenmesine dair Güvenlik Konseyi’ndeki görüşmeler arasında bağlantı kurmaya çalıştığı yönündeki bilgiler doğrulandı.
   Ant1 haberinde, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Twitter’da yaptığı paylaşım aracılığıyla önümüzdeki günlerde New York’a gideceğini ve Güvenlik Konseyi toplantısının perde gerisinde temaslarda bulunacağını duyurduğuna işaret etti.
Haberde şu ifadelere yer verildi: 
   “Türk tarafı Washington’un dünya genelindeki barış misyonlarına dair ön koşullarının üstüne basarak, UNFICYP’nin Kıbrıs’taki statüko ile sıkı sıkıya bağlı olan misyonunun ve görev tanımının, siyasi diyalogda uzun süren durgunluktan dolayı farklılaştırılması gerektiği izlenimini vermeyi arzulayacak.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474