banner564

Medyatik olma kavgası

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen çocuk cinayeti davasının dünkü oturumunda İddia Makamı ile Savcılık birbirlerini karşılıklı olarak suçladı

Medyatik olma kavgası
banner598

 Gönyeli’de 7 yaşındaki oğlunu iki gün üst üste bıçaklayarak öldüren Bilge Lord Kunduracı’nın davasının dünkü oturumunda İddia Makamı ile Savcılık birbirlerine karşılıklı suçlamalarda bulundu. Sanığın avukatı Mehmet Kaptan Bensen, mahkemede Kunduracı’nın ses kayıtlarının ele alınmasına itiraz etti ve Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol’un suç işlediğini iddia etti. 

Bensen, medyatik olan davada, kendisinin ve Psikiyatrist Mehmet Çakıcı’nın ağır bir şekilde rencide olduklarını ileri sürdü.
Davanın savcısı Ahmet Varol ise sanık avukatı Bensen’in davayı kendisini ön plana çıkarmak için aldığını öne sürdü.

Soruşturma istedi
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen çocuk cinayeti davası dün de devam etti. Sanık avukatı Bensen, bir önceki duruşmada sanığın annesi ve ablası ile yaptığı konuşmaların mahkemede ele alınmasının yasa dışı olduğunu öne sürdü. Bensen, mahkemenin ses kaydı alan ve alınmasını sağlayan taraflar hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.
‘Özel Hayatın Gizliliği’ ilkesine göre herkesin haberleşme özgürlüğü olduğunu savunan Bensen, medyatik olan davada, kendisinin ve Psikiyatrist Mehmet Çakıcı’nın ağır bir şekilde rencide olduklarını ileri sürdü. Bensen, polis memuru Hamza Tarman, polis memuru Akın Özkan, savcı Ahmet Varol, İçişleri Bakanlığı ve cezaevi yönetimi aleyhine soruşturma başlatılması için direktif verilmesini talep etti. 

Savcı Varol: Davayı ön plana çıkmak için aldı
Başsavcı Yardımcı Muavini  Ahmet Varol da ilgili yasanın 12. maddesi’nin açık olduğunu ve talebinin hiçbir yasal dayanağı olmadığını belirtti. Varol, ses kaydı alınırken sanığın, annesinin ve ablasının kayıt yapıldığına dair uyarıldığını söyledi. Varol, Mehmet Çakıcı’nın, sanığın cezai ehliyeti olmadığını söylediğini anımsattı Devlet hastanesinin psikiyatrisleri, bu ses kayıtlarının sanığın psikolojik durumu açısından önemli olduğunu söylerken, Çakıcı, reddediyor. Eğer sanığın cezai ehliyeti yoksa, Çakıcı veya avukatı hakkında iyi veya kötü şeyler söylemesinin ne önemi var? Çakıcı ve Bensen, sanığın söylediklerinden şikayet ediyor”dedi.
Varol, avukat Bensen’in, savcıyı  medyatik olmakla suçladığını ifade ederek, “Esas medyatik olmaya çalışan kendisidir. Sanığın avukatı, basındaki haberleri körüklüyor. Annesi tarafından öldürülen 7 yaşındaki çocuğun davasını yürütüyoruz. 7 yaşındaki Mustafa Diker’in babası tarafından öldürülmesi davasında olduğu gibi cinayet davası yürütüyoruz. Sanığın avukatı, bu davaya Ağır Ceza’ya havale olmadan gönüllüydü ve aldı. Medyatik olmak için çabaladı. Davayı kendisini ön plana çıkarmak için aldı” dedi.
Başakan Fadıl Aksun davayı yapılan beyanlar ve avukatın talepleri değerlendirip karar vermek için 16 Mayıs tarihine erteledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473