banner564

Meral Eroğlu: “KKTC’yi yoktan var ettik”

Meral Eroğlu, Kıbrıs Türk kadınlarının her zaman vefakâr, çalışkan ve üretken olduğunu belirtti

Meral Eroğlu: “KKTC’yi yoktan var ettik”
banner598
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün himayelerinde çay partisi düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu’nun onur konuğu olarak katıldığı çay partisi Lefkoşa Merit Otel’de yer aldı.
Etkinlik, şiddet gören ve öldürülen kadınlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı.
Çayda konuşan Dilek Özgürgün, Türk kadının, dünya kadınlarından çok önce ulu önder Atatürk’ün desteği ile haklarını kazandığını, ancak günümüzde kadınların hak ettiği yerde olduğunu söylemenin mümkün olmadığını belirtti.
Özgürgün “Her gün sırf kadın olduğu için onlarca sorunla boğuşan kadınlar şiddete maruz kalıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun kadına uzanan kirli ellerin kesilmesi, suçlulara en ağır cezaların en kısa sürede verilmesi için bütün tedbirleri alınmalıdır” şeklinde konuştu.
Meral Eroğlu ise, Kıbrıs Türk kadınlarının her zaman vefakâr, çalışkan ve üretken olduğunu belirterek, KKTC’yi yoktan var ettiklerini söyledi. Ülkede her alanda kadının görev aldığını ifade eden Eroğlu, sadece Meclis’teki kadın sayısının az olduğunu vurguladı, “Aday olacak kadınlar son günü beklemesin, sürekli çalışsınlar” dedi.
KKTC’de cinsiyet ayrımcılığı olduğuna inanmadığını da belirten Meral Eroğlu, şiddete uğrayan kadınlara da çağrıda bulunarak, “Eğer şiddet görüyorsanız bunu kapalı kapılar ardında tutmayın, sineye çekmeyin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474