banner564

Mesafe sınırını hatırlattı

Cevher Cem Süzal, hedeflerinin, Avrupa Birliği normlarında çağdaş eczacılık hizmeti vermek olduğunu belirtti

Mesafe sınırını hatırlattı
banner598
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Cevher Cem Süzal, birlik olarak hedeflerinin, Avrupa Birliği normlarında çağdaş eczacılık hizmeti vermek olduğuna işaret etti. 
Süzal, bütün Avrupa ülkelerinde ve gelişmiş dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkede de mesleğin yok olmaması için artık eczanelerin arasında mesafe sınırı olması gerektiği vurgulandı.
Süzal, 14 Mayıs Ezacılık Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Süzal, eczacılığın, ilk eczacılık dersinin verildiği gün olan 14 Mayıs 1839 tarihten itibaren ayrı bir meslek ve eğitim dalı olarak gelişerek fakülteler haline geldiğini, bu nedenle 14 Mayıs’ın Eczacılık Günü olarak kutlandığını söyledi. 
Eczacılık alanında söz sahibi olan K. T. Eczacılar Birliği’nin görüşü alınmadan, ülkedeki eczacı ihtiyacına bakılmaksızın açılan ve açılmakta olan Eczacılık fakültelerinin yarattığı ciddi sorunların, mesleği ve devamlılığını zora soktuğuna işaret eden Süzal, bu fakültelerin hangi kriterlerde öğrenci alındığının belirlenemediğine dikkat çekti. 

Saner: Eğitim planlaması yapılmalı
Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Saner, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı vesilesiyle Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nden bir heyeti kabul etti.
Kabuldeki konuşmasında Saner, eczacılık gibi pek çok alanda üniversite mezunu fazlası bulunduğuna işaret ederek, bu sorunun aşılması için eğitim planlaması yapılması gerektiğini belirtti.
Görüşmede yaptığı konuşmada, eczacılık gibi birçok meslekte ihtiyaç fazlası olduğunu ve çalışma hayatının düzenlenmesi için eğitim planlaması yapılması gerektiğini kaydeden Saner, eczacılık alanında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için işbirliği içinde hareket etmek istediklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474