banner564

Met-Anfetamin

Keman kutusundan çıkan uyuşturucunun ‘en tehlikeli’ madde olduğu bildirildi

Met-Anfetamin
banner598
Melin DOBRAN
Türkiye’nin ünlü sanatçılarından Bülent Ersoy’un orkestrasında kemancı olarak görev yapan Kuzey Kıbrıs’a giriş yaptığı esnada üzerinde uyuşturucu madde bulunarak Ercan Havaalanı’nda tutuklanan kemancı Fahrettin Ünlüce 3 gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. İlk etapta keman kutusundan çıkan ve kokain olduğu sanılan maddenin dünyanın en tehlikeli uyuşturucu maddesi olan Met-Anfetamin olduğu tespit edildi.
Duruşmada zanlı Fahrettin Ünlüce’nin 18 Temmuz tarihinde saat 11.45 sıralarında konser amaçlı Kuzey Kıbrıs’a geldiği ancak Narkotik detektör köpeği Zeyna'nın tepki vermesi sonucunda yapılan aramada keman kutusunda uyuşturucu madde bulunarak tutuklandığı belirtildi. 

15 bin lira ödedi, tutuksuz yargılanacak
Polis, zanlıya ait keman kutusu içerisinde ilk etapta kokain olduğu sanılan maddenin tahlil edildiğini ancak maddenin en tehlikeli uyuşturucu kolan  “Met-Anfetamin”  yani halk dilinde kristal olarak bilinen uyuşturucu olduğunu tespit edildiğini ifade etti.Polis ayrıca zanlının keman kutusunda Met’in yanı sıra  5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde de bulunduğunu belirtti. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının haftada 1 gün en yakın polis karakoluna gidip imza atması 15 bin TL nakdi teminat yatırması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473