banner564

Nuri Hekimoğlu’nun amcası mahkemeye çıkarıldı

Elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ve 6 gün verdiği yaşam savaşını kaybeden Nuri Hekimoğlu’nun ölümü ile ilgili olarak amcası dün mahkemeye çıkarıldı

Nuri Hekimoğlu’nun amcası mahkemeye çıkarıldı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 15 Temmuz tarihinde, açıkta bulunan elektrik kablosuna temas ederek akıma kapılan ve önceki gün gece Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitiren Nuri Hekimoğlu’nun ölümü ile ilgili olarak, olay günü beraber çalıştıkları amcası Hüseyin Başaran,  tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Ulaş Ursavaş, zanlı Hüseyin Başaran’ın 15 Temmuz 2015 tarihinde Gazimağusa’da Alp sokak no:1 adersindeki evin garajında, yeğeni Nuri Hekimoğlu ile beraber bulunduğu sırada,  daha rahat sıva işi yapmak amacı ile orada bulunan su deposunu çektiğini ve depoya bağlı olan su motoru ile seviye şalterinin elektrik kablosunu bağlantı yerinden açarak herhangi bir tedbir ve önlem almadan, ucunda elektrik bulunan kabloyu açıkta bıraktığını söyledi. 
Zanlı Hüseyin Başaran’ın açıkta bıraktığı elektrik kablosuna Nuri Hekimoğlu’nun temas etmesi sonucunda 240 voltluk elektrik akımına kapıldığını belirten Ursavaş, Hekimoğlu’nun aynı gün yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığını  ve 21 Temmuz 2015 tarihinde vefat ettiğini söyledi. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Ursavaş, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Şimdilik cezaevine gitti
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 5 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. Mahkemede çok üzgün olduğu gözlemlenen ve teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Hüseyin Başaran, Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473