banner564

Milyonlarca lira ‘uçtu, gitti’

Sahte evrakla mülk devri meselesiyle ilgili olarak Bülent Fazlıoğlu, Murat Zengin ve Kenan Yeter tutuklanırken; bir kişinin ‘yüklü parayla’ güneye kaçtığı tespit edildi

Milyonlarca lira ‘uçtu, gitti’
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de sahte vekâletname ile 10 milyon TL tutarındaki 27 gayrimenkulü kendi şirketine devrettiği gerekçesiyle geçtiğimiz temmuz ayında tutuklanan iş adamı Mehmet Eminoğlu meselesiyle ilgili aranan bir şahsın yüklü miktarda para ve bazı belgelerle Güney Kıbrıs’a kaçtığı tespit edildi.
Sahte evrak meselesinde aranan şahsın, Bülent Fazlıoğlu, Murat Zengin, Kenan Yeter ve dördüncü bir kişi tarafından güneye kaçırıldığı belirtildi.
Bülent Fazlıoğlu, Murat Zengin ve Kenan Yeter tutuklanırken, dördüncü şahsın 16 Eylül’de ülkeden çıktığı tespit edildi.
Tutuklanan üç zanlı dün Girne’de mahkemeye çıkarılarak, haklarındaki iddialar aktarıldı. 
Soruşturmayı yürüten polis, 2019 yılı Temmuz ayında meydana gelen sahte evrak meselesi ile ilgili aranan bir şahın, eylül ayı içerisinde Güney Kıbrıs’a kaçtığını tespit ettiklerini söyledi.
Polis, üç zanlının söz konusu aranan şahsı bazı belgeler ve miktarı tespit edilemeyen yüklü parayla güneye kaçırdıklarını ifade etti.
Polis, üç zanlıya yardım ettiği tespit edilen bir kişinin ise 16 Eylül’de Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaptığını söyledi.
Polis memuru, zanlıların kaldıkları bölgedeki kamera görüntülerinin incelendiğini, dört kişinin kaçma olayının olduğu gün sabah 07.30’da aynı yerde buluştuklarını, daha sonra iki araba ile söz konusu yerden ayrıldıklarını belirtti.
Polis memuru, söz konusu iki aracın gidiş güzergâhları ile ilgili kamera görüntülerinin incelendiğini söyledi. 
Polis memuru, zanlılarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu, telefon kayıtlarının inceleneceğini belirterek, zanlıların 7 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.

Ne olmuştu?
Ülkenin tanınan iş adamı Mehmet Eminoğlu, 24 Temmuz 2019 tarihinde sahte vekâletnamelerle 27 mülkü kendisine ait şirkete devrettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Soruşturmada sahte vekâletnameleri onaylayan tasdik memuru Serder Özbekoğlu ile suçla bağlantılı Muammer Uğursöz de tutuklanmıştı.
Üç zanlı hakkında bir ay süren soruşturma sonucu olayda 13 mağdur olduğu, 10 milyon TL tutarında mülk devri yapıldığı tespit edilmişti.
Zanlı Mehmet Eminoğlu, ‘sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme’, ‘sahtekârlıkla mal temini’, ‘resmi evrak sahteleme’, ‘sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme’, 2sahte davranışla kayıt temini’, ‘sahtekârlıkla mal temini’ ve ‘sahtekârlıkla para temini” suçlarından,
Özbekoğlu ‘sahte evrak düzenleme’, ‘tedavüle sürme’, ‘resmi evrak sahteleme’, ‘sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme’, Uğursöz de ‘polise yalan beyanda bulunma’, ‘sahtekârlıkla mal temini ve sahtekarlıkla para temini’ suçlarından yargılanmak üzere 3 ay süreyle cezaevine gönderilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473