banner564

Mimoza otel 4’üncü kez satışta

Yıllardır atıl vaziyette duran İhtiyat Sandığı’na ait 55 yatak kapasiteli Mimoza oteli için 2.2 milyon TL istendi, alıcı çıkmadı

Mimoza otel 4’üncü kez satışta
banner598
Çiğdem AYDIN 
Gazimağusa sahilinde bulunan ve yıllardır atıl vaziyette duran Mimoza Otel için bir türlü alıcı bulunamıyor.
   İhtiyat Sandığı’nın malı olan 55 yatak kapasiteli bu otelin satışı için geçmişte 3 kez ihaleye çıkılmasına karşın alıcı bulunamadığı belirtildi. Oldukça masraf gerektiren bir otel için taban fiyat olarak 2 milyon 240 bin TL konmasını değerlendirenler “kapasitesi düşük, sorunları büyük olan bir otel için kimse bu kadar para vermez ve yatırım riski almaz” dediler.
      İhtiyat Sandığı Müdürü Erman Yaylalı ise Diyalog’a yaptığı açıklamada, daha önceki ihalelerde taban fiyatı koyduklarını doğrularken, son ihalede herhangi bir rakam belirlemediklerini söyledi. Yaylalı “bu son ihalede satış veya kiralama veya ortak işletme olmak üzere 3 farklı teklifin kabul edileceğini duyurduk” dedi.

15 Temmuz’a kadar süre
Yaylalı, Mimoza otelinin mahkemelik olduğunu ve uzun yıllar herhangi bir adımın atılamadığını anımsatırken şöyle dedi:
    “Biliyorsunuz Mimoza Otel bir çok kez yargı süreçlerinden geçen bir otel.2012 yılında bir kez ihaleye çıkıldı ve bir karara bağlanılmadı. 2015 yılında 3 kez ihaleye çıkıldı o dönem oteli satmak için ihaleye çıkmıştık fakat kimse ihaleye başvuru yapmadı ve satılamadı o dönemde ihaleye çıktığımızda Tam 4 kez ihaleye çıkarılan Mimoza Otel alıcı bulamadığından bu kez her türlü teklife açık olarak ihaleye çıktı. 15 Temmuz tarihinde dolacak olan ihale süresinin sonunda teklif gelirse bu teklifleri veya teklifi, 9 kişiden oluşan yönetim kurulu oybirliği ile onaylayacak. Her teklif için de değerlendirmeyi yönetim kurulu yapacak. Gelecek olan tekliflerin hangisinin yürürlüğe gireceğine de yönetim kurulu karar verecek. Bunun için oybirliği gerekiyor. 9 kişilik yönetim kurulunun 4’ü resmi, 3’ü işçi tarafı (Hür-İş 2 temsilci, Türk-Sen’den 1 temsilci) Kıbrıs Türk İşverenler’den 2 temsilci oluşturuyor.”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473