banner564

Adıgüzel’den Andreas’a cevap

ÇAMSEV Başkanı, Türkiye’den gelecek suyun iklimi ve üretimi olumlu etkileyeceğine inanıyor

Adıgüzel’den  Andreas’a cevap
banner598

 Çamlıbel Bucağı’nı Güzelleştirme, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (ÇAMSEV) Başkanı Adıgüzel Akdeniz, Türkiye’den getirilecek suyun ülkedeki iklimi ve üretimi olumlu etkileyeceğini ifade etti.

Akdeniz yaptığı yazılı açıklamada, ülkeye Türkiye’den su getirilmesiyle tatlısu balıkçılığının gelişeceğini, bölgedeki iklimin olumlu yönde değişeceğini ve tarımsal üretimin artacağını ifade etti.
Akdeniz açıklamasına şöyle devam etti:
“Çamlıbel (Mirtu) sözde muhtarı Sayın Andreas Athanasios yeterli araştırmayı yapmadan basın önüne çıkıp bazı talihsiz ve yanlış açıklamalarda bulunmuştur. Barajın yapılması ile ekolojik tahribatın yaşandığı, ağaç katliamlarının yaşandığını beyan etmiştir. Bu tespiti doğru değildir. Ekolojik Betgram denge Kıbrıs adasının ve halkının lehine değişecektir. Doğru tespit olumlu yönde olacaktır.”

Sökülen ağaçlar yeniden dikilecek

Esas ekolojik felaketin Çamlıbel halkının göçmen olarak geldiği Gündoğdu (Antroliku) köyünde yaşanmakta olduğunu belirten Akdeniz, “Orada faaliyet gösteren taş ocakları sadece ekolojik dengeyi değil, tarih kültür ve doğayı da yok etmiştir” ifadesini kullandı.
Ağaçların su altında kalmalarıyla bazı zararlı gazların suya karışması olasılığına karşı su altında kalabilecek ağaçların söküldüğünü anlatan Akdeniz, proje çalışmaları sonrasında istenmeden zarar verilen bölgelerin yeniden ağaçlandırılacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474