banner564

Muhatap Orman Dairesi

Harmancı, kesilen 2 çam ağacının özel mülk içinde olmasından dolayı LTB’nin yasal sorumluluğunun bulunmadığını açıkladı

Muhatap Orman Dairesi
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Mehmet Akif Caddesi’nde 2 yetişkin çam ağacının kesilmesi olayında, ağaçların özel mülk içerisinde olması nedeniyle sorumluluğun Orman Dairesi’nde olduğunu, LTB’nin hiçbir yasal sorumluluğu bulunmadığını açıkladı. 

LTB Başkanı Harmancı konuyla ilgili yazılı açıklamasında, sorumluluğun kime ait olduğunun önemli olmakla birlikte bu tür olayların yaşanmasını engelleyecek bilinç ve anlayışa ulaşmanın da çok önemli olduğunu vurguladı. Yasa ve tüzüklerin belediyeyi kısıtladığı noktalarda, olumsuzlukları ve çarpıklıkları ortadan kaldırmak için tüm paydaşların birlikte hareket ederek, ortak aklın bulunması gerektiğine inanç belirten Harmancı, herhangi bir platformda konuya ilişkin tüm paydaşlar ile bir araya gelme arzusunu dile getirdi. 
LTB Başkanı Harmancı, kamuoyunda büyük tepkiye yol açan olayla ilgili, doğru bilgi vermeyi bir sorumluluk olarak gördüğünü belirterek, merak edilen konularla ve LTB’nin çalışmalarıyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. 
Karpaz’da katledilen binlerce ağacın da, Büyükkonuk’ta yok edilen harnupların da, Lefkoşa’nın göbeğinde kesilen ağaçların da gaileleri olduğuna vurgu yapan Harmancı, ağaçların kesildiği alanda yapılacak binaya ve Lefkoşa genelinde uygulanan inşaat izin onaylarına ilişkin bilgi aktardı.
Bahsi geçen konuda görüş, öneri ve eleştirisi olan birey, kurum ve kuruluşlar ile bir platformda bir araya gelebilme istencini de paylaşan Harmancı, “Kalbim tüm Lefkoşalılar gibi, Lefkoşa için çarpmakta, beynim Lefkoşa ve Lefkoşalılar için hep daha iyisini yaratma hedefi ile çalışmaktadır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473