banner564

Ne test var ne karantina

Türk vatandaşları bu yıl Kuzey Kıbrıs yerine Karadağ’a yöneldi

Ne test var ne karantina
banner598

 Özellikle yaz tatilini Kuzey Kıbrıs’ta geçirmeyi gelenek haline getiren çok sayıda Türk vatandaşının bu yıl ‘ortaya çıkan koşullar’ nedeniyle, Karadağ’a ve ülke içindeki turistik bölgelere yöneldiği bildirildi. 
   Diyalog’a konuşan Demtur Travel Genel Müdürü Melis Gülcan, Coronavirüs önlemleri çerçevesinde KKTC hükümetinin, Türk vatandaşları için çifte PCR uygulaması, ayrıca uzunca bir süre karantina şartı koyması nedeniyle ciddi bir müşteri kaybına uğradıklarını söyledi.
   “Yıllarca hep Kuzey Kıbrıs’ta tatil yapan sürekli müşterilerimiz dahi bu yıl yurt dışı tatilinde Karadağ’a yönelmiştir” diyen Gülcan, bu değişimin KKTC turizmine ciddi zararlar vereceğini belirtti.
   Gülcan şöyle dedi:
   “Karadağ hükümeti Türk vatandaşları için herhangi bir şart konulmadığını açıklayarak müthiş bir atak yaptı. Bu karar üzerine Türk turistler için Karadağ’a giderken herhangi bir test veya karantina şartı olmayacak. Karadağ son zamanlarda turizmde yıldızı parlayan bir ülke oldu. Güzel sahilleri, plajları, otelleri ve casino’ları vardır. O yüzden de Türk turistleri çekmeye başladı.”

Çok iptal var

   Kuzey Kıbrıs’ta otellerin 1 Haziran’da açıldığını, fakat uçak seferlerinin daha geç başladığını belirten Gülcan “Halen günde 2 uçak seferi yapılıyor. Bu kadar az koltuk arzı ile ülkeye turist getirmek çok zordur” dedi.
   Son günlerde rezervasyon iptallerinin artış gösterdiğini vurgulayan Demtur Genel Müdürü Melis Gülcan “Yaşadıklarımız bizleri çok üzüyor. Kaybeden ülkemiz oluyor” diyerek, bunun ekonomiye etkisinin ağır olacağını kaydetti.

Karadağ’ı tanıyalım

   2006 yılında bağımsızlığını kazanarak Sırbistan’dan ayrılan eski Yugoslavya ülkesi Karadağ; denizi, dağları, gölleri, mağaraları, şelaleleri ve tarihi dokusunu koruyan şehirleriyle tam bir turizm ülkesi.    Karadağ ismi, zamanında bu ülkeyi yöneten Venedikliler’den geliyor. İtalyanca’da monte kelimesi dağ, negro kelimesi ise siyah demek. 
   Karadağ’ın uluslararası bilinen adı Montenegro. Karadağ’ın sahil şeridi 295 kilometre ve bunun 72 kilometrelik kısmı plajlardan oluşuyor.
    2006 yılından beri ülkede para birimi olarak Euro kullanılıyor. Karadağ, yakın bir gelecekte Avrupa Birliği’ne girecek. 
   Karadağ’ın deniz için en ideal şehirlerinden biri Budva. Tüm sahil şeridinde (yat limanı bölgesi hariç) denize girilebilir.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
O.TUNA YAZICIOGLU
O.TUNA YAZICIOGLU - 4 yıl Önce

Selamlar, sevgiler.. Son 1 haftadir, Sn KKTC Basbakani dahil cesitli sivil toplum kuruluslarimiza da ayni sitemi belirten yazilar yazdim..Tum soylemler; ‘’ Turist KKTC’ye gelemiyor, Ogrenciler de ulkelerine donduler, esnaf kan agliyor, ekonomi buyuk problemler ile karsi karsiya, devletten maas almayan kesimin durumu cok zor ‘’ mealinde..Dogrudur..,Ancak; bu tesbitler kismen dogru, kismen de eksiktir..Cunku; tum bu soylemler KKTC’ye gelemeyen ve sayilari hic de azimsanmayacak seviyede olan baska bir buyuk ve gorunmez kesimi disliyor..Bu kesim de bizim gibi zamaninda Cennet Ada’miza asik olarak, yatirim yapmis, ev-konut-yazlik satin almis TC’liler !!..Dikkat edilmiyor ki bu kesim Ada’ya evi oldugu icin daha duzenli gidip geliyor , ekonomiye, ticaret hayatina daha duzenli katkida bulunuyor ve en onemlisi bu kesim gonullu birer yurtdisi elci vazifesi yapiyor, cevresine yakinlarina da KKTC’den konut alinmasina vesile oluyor, Ada’ya buyuk bir aidiyet duygusu besliyor, KKTC’yi ikinci vatani olarak goruyor.. Ve, ve, ve….Bu kesimin profile yuksek..Bizler, turistlerden farkli olarak hem magdur durumdayiz, hem de Evimize gelemeyerek piyasayi da magdur ediyoruz, istemeden de olsa….Ayrica bizim kesimin otellere yarattigi sinerji de en az turistler ile ayni seviyede.. Dusunun, eviniz var..Ama size giris-cikislar ile ilgili extra bir oncelik, ayricalik saglanmamis..Eviniz duruyor, akti mi? Koktu mu? Toz mu girdi? Bilmiyorsunuz…Oradaki esiniz, dostunuz sizin icin sizin evinizi kontrol ediyor...Siz olsaniz cevrenizin KKTC’den yeni konut sahibi olmasini tesvik eder misiniz?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473