Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya’nın katılımıyla geçtiğimiz gün Limasol’un güneyindeki deniz bölgesinde bir hava-deniz tatbikatı gerçekleştirildiği haber verildi.
Fileleftheros gazetesi, tatbikatın bahse konu dört ülkenin savunma ve güvenlik alanındaki yakın işbirliği çerçevesinde icra edildiğini yazarken, tatbikata Yunan deniz kuvvetlerinden “Kanaris” firkateyni, Fransa’nın (helikopterli) “Aconit” firkateyni ve İtalya’nın (helikopterli) “Alpino” firkateyninin katıldığını kaydetti.
Gazete, Rum kesiminin ise tatbikata “Tsomakis, Georgiyu ve Ammohostos” devriye botları, RMMO Deniz Komutanlığına ait “İoannidis” açık deniz gemisi, RMMO Hava Kuvvetleri ile Rum Polisi Hava Operasyonları biriminden 2 helikopter, aynı zamanda Rum Liman ve Deniz Polisine ait “Thiseas” hücumbotuyla katıldığını ekledi.
Tatbikat ile mesaj veriyorlar
Limasol açıklarında dört ülkenin katılımıyla tatbikat yapıldı
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
1
Vasiliko’da LNG terminalinin temeli atıldı
2
Koruma altındaki kuşu vurdu
3
İleri soruşturmada iki kişi daha tutuklandı
4
Sahtekar polisten kaçamadı
5
Dünyalılar ve Kökler Sergisi açıldı
6
Güney'de 3 yeni vaka
7
Emirname çıkmazı.. Müteahhitten eylem tehdidi
8
Havva DAĞSEVER - Konuk Yazar
9
Paris’te Botta film keyfi
10
Ayasofya, Dünyanın gündemi oldu
SIRADAKİ HABER

